WIL JE EEN TICKET ALERT ONTVANGEN?

Ontvang informatie over beschikbare tickets in je mail.

Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
23.08.23

UNLOCK YOUR PART OF THE TRACK

Update: 25.000 downloads

De Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix organisatie geeft, digitale collectibles aan tickethouders van het raceweekend van dit jaar. Iedere tickethouder krijgt de mogelijkheid om zijn eigen collectible te bemachtigen in de Dutch GP app. Elke collectible bevat unieke coördinaten van de track van het CM.com Circuit Zandvoort, dat dit jaar 75 jaar bestaat. Deze customer loyalty actie markeert een van de grootste releases ooit van digitale collectibles direct aan fans die een evenement bijwonen. Check deze pagina voor meer informatie.

Wat deze digitale verzamelobjecten echt bijzonder maakt, is dat ze stuk voor stuk verbonden zijn aan unieke coördinaten van het Zandvoortse racecircuit. Elke bezoeker neemt een van de vele delen van het circuit mee naar huis, van de beroemde ‘Tarzanbocht’ tot de razendsnelle ‘Slotemaker-bocht’.

Jan Lammers, sportief directeur Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix is heel blij met deze nieuwe digitale vorm van het belonen en betrekken van de fans. “De beleving van dit evenement wordt grotendeels gemaakt door onze fans. Het is een beetje van ons allemaal. Dat maakt ons event ‘Like No Other’. Om dit extra te benadrukken kunnen onze fans nu ook ‘echt’ eigenaar worden van een stukje digitaal Circuit.”

Betrekken van fans
Door automatisch unieke collectibles te genereren via GET Protocol’s Digital Twin en deze te verbinden met CM.com’s digitale tickets, kunnen de meer dan 100.000 racefans per dag, die naar Zandvoort komen hun collectible direct vanuit de Dutch Grand Prix App bekijken en delen. In de toekomst kunnen er verrassende functionaliteiten en voordelen aan de houder van een collectible gegeven worden. Denk hierbij aan een customer loyalty platform, early access op winacties, exclusieve en unieke content en tickets voor de Historic Grand Prix.

Teun Verheij, Head of Marketing, Communications and Media Dutch Grand Prix, geeft aan dat het belangrijk is om ook op het gebied van fan communicatie te blijven innoveren om relevant en verassend te blijven voor alle fans. “We proberen aanvullend op de race onvergetelijke belevenissen te creëren op en rondom de track. Dit neem je als fan mee naar huis. Als herinnering, met een foto, maar nu ook met een digitale collectible. Het voelen van ‘ownership’ maakt de band met ons event groter.”