WIL JE EEN TICKET ALERT ONTVANGEN?

Ontvang informatie over beschikbare tickets in je mail.

Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
04.09.22

“PROUD TO BE DUTCH”

Het Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2022 raceweekend is vandaag feestelijk afgesloten met wederom een fenomenale overwinning van Max Verstappen. In zijn post-race interview bedankte Verstappen zijn fans en vatte zijn gevoel samen als ‘Proud to be Dutch’. De organisatie van de Dutch GP kijkt terug op een zeer geslaagd en succesvol evenement met een recordaantal van 305.000 bezoekers, gemeten over de drie dagen.

Ready for More was het overkoepelende thema van dit jaar, met meer bezoekers, meer entertainment en meer festival. De wens van de organisatie kwam uit.

Dutch Entertainment
Met optredens op vrijdag van Guus Meeuwis, Emma Heesters en Antoon werd het weekend afgetrapt. De Full Throttle Pre Qualification Show met headliner La Fuente was een primeur op het gebied van ‘zaterdag entertainment’ in de Formule 1 wereld. Nederlandse sterren van wereldformaat Floor Jansen en Afrojack zorgen voor een spectaculaire finale op Race Day.

Floor Jansen was ook trots om Nederlands te zijn: “Wat een eer om voor de coureurs en voor het oog van de wereld Nederland te vertegenwoordigen en de kick-off van de race te mogen geven. De energie op het circuit was zinderend en voelbaar voor mij. Ik heb onwijs genoten, van elke seconde, kippenvel gehad en spanning gevoeld. Ik wilde het goed doen voor Max en ons vaderland. Het maakt mij trots om Nederlands te zijn, vooral als Nederlandse artiest. Ik ben geen vreemde voor internationale aandacht, maar nog nooit op deze schaal. Onvergetelijk!”

Uitdagend
CEO Stefano Domenicali van Formula One Management (FOM) is complimenteus.
“Ik zei eerder deze week al dat de Nederlandse organisatie de lat steeds hoger legt, voor zichzelf en voor anderen, en dat hebben ze dit weekend weer bewezen. Ongelooflijke fans, geweldige energie en een evenement dat niemand zal vergeten.”

Ook de organisatie is tevreden met het gehele verloop van het evenement met een recordaantal bezoekers. Het mobiliteitsplan en ook de faciliteiten op het circuit voldeden aan de verwachtingen. Dit was onmogelijk geweest zonder partner NS, met meer dan 100% inzet van al het NS-personeel van conducteur tot machinist.

Klaar voor morgen
Jan Lammers, sportief directeur: “Wauw, wat heb ik genoten dit weekend! Het was indrukwekkend om te zien wat onze medewerkers, partners en iedereen waarmee we samenwerken, hebben bereikt. Ik sluit me aan bij Max zijn woorden; “Proud to be Dutch’, wat een prestatie! Ik kijk nu al uit naar volgend jaar. We waren klaar voor meer en we zijn nu klaar voor morgen.”