Veelgestelde vragen

Filteren op

Je kunt vanaf eind oktober de gegevens van de door jouw aangeschafte tickets wijzigen, en zo aan iemand anders koppelen. Zodra een ticket niet meer op iemands naam staat, zal er voor hem of haar geen toegang meer verleend worden aan de MyDGP-omgeving. De persoon op wie zijn of haar naam het ticket vanaf eind oktober is gekoppeld, krijgt na het personaliseren van het ticket toegang tot de MyDGP-omgeving. De link naar de MyDGP-omgeving is: https://shop.cmtickets.com/dutch-grand-prix/

Gezien de voortdurende wereldwijde verspreiding van het coronavirus(COVID-19) heeft Formula One Management onlangs bevestigd dat de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix niet in het weekend van 3 mei 2020 verreden zal worden. De race is tot nader order uitgesteld. Daarbij geven de FIA en FOM aan dat ze de komende periode de tijd nemen om mogelijke alternatieve data voor elke Grand Prix later in het jaar te bestuderen. Wij ondersteunen beide partijen hierin door voor hen de situatie en het sentiment in Nederland dagelijks te monitoren. Alle toegangskaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Meer informatie over de refund policy zullen wij zo snel mogelijk verstrekken naar de tickethouders.

De MyDGP-omgeving is alleen voor tickethouders die hun kaarten hebben aangeschaft voor de Dutch Grand Prix en voor iedereen die een ticket op zijn of haar naam heeft staan.

Als het niet lukt om in te loggen op je MyDGP-account kun je een mail sturen naar onze ticketpartner via support@cmtickets.com. De link naar de MyDGP-omgeving is: https://shop.cmtickets.com/dutch-grand-prix/

Alleen in de MyDGP-omgeving  is het mogelijk om - vanaf 2 juni t/m 29 juni 2020 - een refund aan te vragen.

Jouw tickets blijven geldig voor de uitgestelde 1e editie in 2021en voor de races van 2022 en 2023. Voor de uitgestelde eerste editie van de Formula Heineken Dutch Grand Prix in 2021 heb je de keuze om je ticket te houden of een refund aan te vragen. Op 2 juni krijg je bericht om je tickets te kunnen inzien en beheren en je keuze te kunnen maken.

De DutchGP Club is exclusief voor tickethouders van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Wanneer je aangeeft in de MyDGP-omgeving dat je je ticket(s) wilt behouden, word je automatisch lid. Na het op naam zetten van de tickets krijgen ook de andere tickethouders toegang tot de DutchGP Club.

Indien je een fout hebt gemaakt bij het invoeren van de gegevens van een medebezoeker en deze gegevens hebt opgeslagen, kan de hij of zij vervolgens zelf de NAW-gegevens aanpassen in de MyDGP omgeving. Let op: dit geldt niet voor de naam en het e-mailadres.

Het aanpassen van de naam en e-mailadres kun je zelf vanaf eind oktober regelen. Mocht je dit voor die tijd willen aanpassen kun je dit mailen naar support@cmtickets.com.

Ja, het is mogelijk om tussentijds de gegevens op te slaan en deze op een later moment verder in te vullen. Let op: iemand krijgt pas toegang tot de DutchGP Club als alle verplichte velden van deze persoon zijn ingevuld en het proces tussentijds is opgeslagen of afgerond.

De belangstelling van tickethouders en fans voor de Dutch Grand Prix in 2021 blijft groot. Voor de mensen die er onverhoopt niet bij kunnen zijn, kunnen hun ticket(s) aan andere fans doorverkopen via ons officiële resell platform of voor face value (inclusief handling fee) direct aan derden mits deze maar de voorwaarden van Dutch GP accepteren. Als je dus onverhoopt verhinderd zou zijn dan heb je dus nog verschillende mogelijkheden om de kaarten te verkopen. 

Zodra je de tickets hebt gepersonaliseerd en op ‘personalisatie afronden’ hebt geklikt kun je de gegevens helaas niet direct meer aanpassen. Vanaf oktober 2020 zal dit weer mogelijk zijn in de MyDGP-omgeving. Wil je voor die tijd gegevens wijzigen, mail dan naar support@cmtickets.com.

De NAW-gegevens van een medebezoeker kunnen wél aangepast worden,  hij of zij kan dit zelf doen in zijn of haar persoonlijke MyDGP-account.

Bestellingen kunnen alleen in zijn geheel teruggevraagd worden tijdens het refundproces van 2 juni t/m 29 juni 2020.

Vanaf de eerste week van juli 2020 is het mogelijk om de tickets op naam te zetten.

Nee, helaas zijn ticketorders die je op verschillende momenten hebt gekocht niet aan elkaar te koppelen.

Het is strikt verboden om een ticket door te verkopen of aan te bieden op iedere andere commerciële wijze. Het is wel toegestaan tickets over te dragen of door te verkopen aan andere natuurlijke personen (van wie de gegevens online gekoppeld worden aan de kaarten) op voorwaarde dat:

-de entreekaarten voor persoonlijk gebruik zijn;
-deze doorverkoop nooit geschied tegen een vergoeding hoger dan de gepubliceerde prijs van de entreekaart op www.dutchgp.com, eventueel vermeerderd met handling fee zoals betaald door de ticketeigenaar; en
-de nieuwe tickethouder, de algemene voorwaarden aanvaardt zoals die gepubliceerd zijn op deze website.

Degene die de tickets toegewezen heeft gekregen, is te allen tijden verantwoordelijk voor een correct gebruik van de tickets. Bij (poging tot) doorverkoop of commercieel gebruik in strijd met de voorwaarden van de organisator, is Formula 1 Dutch Grand Prix gerechtigd de betreffende aanvragen/tickets ongeldig te maken.

Als tickethouder heb je een persoonlijke kortingscode ontvangen voor de Verstappen-webshop: www.verstappenshop.nl. De code is verzilverd zodra je deze invoert in de webshop. Indien je de betaling afbreekt of niet afrond, is de code niet meer te gebruiken. Als de code niet meer werkt adviseren we je contact op te nemen met de Verstappen webshop via info@verstappenshop.nl.

De korting geldt alleen op de Red Bull Racing Teamline collectie 2020.

Stuur een mail naar support@cmtickets.com voor het wijzigen van jouw persoonsgegevens. Vermeld in de mail ook even jouw ordernummer.

Ja, je kunt tot aan 10 dagen voor het evenement de tickets op naam zetten. Zet de tickets zo snel mogelijk op naam zodat iedereen met wie jij naar de Dutch Grand Prix komt volledig op de hoogte wordt gehouden van het laatste nieuws en toegang krijgt tot de DutchGP Club.

Met de ticketregeling ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de culturele- en sportbranche dat kaartkopers hun favoriete podium of evenement later bezoeken. Dit helpt de economische impact die ontstaan door de maatregelen omtrent het coronavirus in de culturele sector en de sportbranche op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren, artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.

De bestelling van de tickets kun je terugvinden in MyDGP-omgeving. De tickets worden pas verstrekt zodra deze op naam zijn gezet. De digitale tickets ontvang je enkele weken voor het evenement om zwarthandel zoveel mogelijk tegen te gaan. De ontvangen bevestiging staat garant voor de tickets en is ook overdraagbaar aan derden. Wanneer de tickets op naam zijn gezet, kun je deze ook altijd zelf doorverkopen (mits de prijs niet hoger is dan de vermelde prijs in de bevestiging, incl. handeling fee). Vanaf 1 augustus 2020 gaat, als extra service,  het officiële resell platform live voor alle tickethouders. Op deze manier organiseren we een makkelijke en veilige omgeving om je tickets te verkopen.

Het op naam zetten van de tickets is verplicht. Daarnaast krijgt iedereen die een ticket op zijn/haar naam heeft staan toegang tot de exclusieve DutchGP Club met heel veel voordelen.

Tickets zijn enkel zichtbaar voor degene die de tickets hebben aangeschaft. Indien jouw ticket door iemand anders is aangeschaft, wordt jouw ticket op een later moment zichtbaar. Het ticket blijft in beheer van degene die de ticket(s) heeft aangeschaft, en worden ook naar hem of haar per e-mail verstuurd.

Het behoud van jouw ticket(s) geeft de garantie dat je volgend jaar gewoon bij de eerste editie van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix bent. Daarnaast zullen alle trouwe tickethouders worden beloond met een lidmaatschap voor onze exclusieve DutchGP Club met heel veel voordelen. Als lid van de DutchGP Club heb je het recht om als eerste de meest gewilde tickets aan te schaffen voor de volgende edities van de Dutch Grand Prix.

Het resell platform gaat 1 augustus 2020 live.

In de periode van 2 juni 2020 t/m 29 juni 2020 is het mogelijk om aan te geven of je de ticket(s) wilt behouden of een refund wilt aanvragen voor jouw gehele bestelling.

Restitutie zal plaatsvinden uiterlijk een maand na de bekendmaking van de nieuwe officiële datum in 2021. Formule One Management stelt samen met de autosportfederatie FIA de agenda op voor 2021 en daarmee ook de nieuwe datum van de Dutch Grand Prix. Zoals ieder jaar wordt de datum tegen eind 2020 bekendgemaakt door de FIA. Bij het vaststellen van deze termijn heeft de organisatie rekening gehouden met de belangen van de consument, de financiële mogelijkheden en de principes vastgesteld door de branche, ministeries van VWS, EZ, OCW en de ACM én de Regeling Ticketgelden coronacrisis. Lees hier meer over de regeling.

Het is onze prioriteit om voor ieders gezondheid en veiligheid te zorgen; de fans, coureurs en organisatie. De nieuwe datum zal daarom in samenwerking met de F1 organisatie (FOM & FIA) in de loop van dit jaar worden vastgesteld. Alle toegangskaarten blijven geldig voor de nieuwe datum.

Een exclusief programma voor tickethouders van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Als lid van de DutchGP Club heb je het recht om als eerste de meest gewilde tickets aan te schaffen voor de volgende edities van de Dutch Grand Prix. Verder ontvang je kortingen op diverse producten, maak je kans op unieke experiences op Circuit Zandvoort en krijg je als eerste toegang tot exclusieve behind the scenes content.

De MyDGP-omgeving is een persoonlijke omgeving voor tickethouders waarin de tickets kunnen worden ingezien en beheerd. Per e-mail ontvangen alle tickethouders een link om een account aan te maken.

Het resell platform stelt fans, die hun kaarten niet wensen te gebruiken, in staat om deze via een officieel kanaal aan andere fans aan te bieden.

Mogelijk is de e-mail in de spambox terechtgekomen. Ga hier naar de 'MyDGP-omgeving' om jouw account te activeren. Gebruik hiervoor het e-mailadres waarmee je de bestelling hebt geplaatst.

Vanaf 2 juni t/m 29 juni kan je in de MyDGP-omgeving aangeven of je de aangeschafte ticket(s) wilt behouden. Geef je in deze periode geen keuze door, dan worden de kaarten automatisch omgezet naar de nieuwe datum.

Alle verkochte bustickets blijven geldig voor de Dutch Grand Prix van 2021. Hiervoor hoeven klanten niks te doen. Mochten klanten onverhoopt geen gebruik kunnen maken van hun ticket(s) voor de Dutch Grand Prix, is het ook mogelijk om de aangeschafte busticket(s) in te wisselen voor een voucher van dezelfde waarde als de aangeschafte busticket(s). Deze voucher kan per mail aangevraagd worden bij Event Travel via info@eventtravel.nl. Ook is het mogelijk om de busreis voor de Dutch Grand Prix 2021 volledig te annuleren en het betaalde bedrag terug te vragen. Dit kan wederom via info@eventtravel.nl.

De verkochte Park&Bike-tickets blijven niet geldig op de nieuwe datum van de Dutch Grand Prix. Alle bestellingen zullen worden geannuleerd en het volledig betaalde bedrag zal worden terugbetaald. Hierover zal onze leverancier van de Park&Bike-tickets Mobian contact opnemen met de betreffende klanten via de mail. Binnen twee weken na dit mailcontact zal het bedrag worden teruggestort op de betreffende bankrekening.

Alle verkochte Park&Rike-tickets (met de daaraan gekoppelde pendelbustickets) komen te vervallen voor de nieuwe datum van de Dutch Grand Prix. Alle bestellingen zullen worden geannuleerd en het volledig betaalde bedrag zal worden teruggestort op de betreffende bankrekening. Hierover zal contact met desbetreffende klanten worden opgenomen.

Alle verkochte treintickets blijven ook geldig voor de Dutch Grand Prix van 2021. De NS zal desbetreffende klanten de optie bieden om de aangeschafte treinticket(s) mee te nemen naar volgend jaar of hun geld terug te vragen. De NS zal hierover contact opnemen met de betreffende klanten via de mail.