Auto/motor

Zandvoort autovrij

Tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix zijn Zandvoort en Bloemendaal aan Zee, vanwege een gebrek aan parkeermogelijkheden, niet met de auto en motor bereikbaar. Bezoekers van de Grand Prix die met de auto of motor naar Zandvoort komen, kunnen tijdens het raceweekend hun auto of motor parkeren of zich laten afzetten op het Park+Ride-parkeerterrein in Beverwijk. Daarna kunnen zij verder reizen met de pendelbus richting het circuit. LET OP: Houd rekening met extra overstaptijd in verband met de transfer naar de pendelbus.

Park+Ride

Tijdens de Dutch Grand Prix is er een groot P+R-parkeerterrein waar je jouw auto of motor kunt parkeren of je kan laten afzetten. Voor motorrijders zijn voorzieningen voor het opbergen van motorkleding en helm aanwezig. Op P+R Beverwijk parkeren bezoekers hun voertuig en maken vervolgens gebruik van een pendelbus die via een ‘priority lane’ (vrijgehouden route) naar het pendelbustransferium in Zandvoort rijdt. Vanaf het pendelbustransferium is het ongeveer 10-15 minuten lopen naar de ingang van Circuit Zandvoort (afhankelijk van jouw gate).

Bezoekers moeten rekening houden met 45 minuten extra reistijd voor het parkeren van hun auto of motor, het overstappen naar de pendelbus en de reis naar Zandvoort. Parkeren op dit terrein is gratis. Een dagretour ticket voor een pendelbus kost €35,00 per persoon. LET OP: pendelbustickets en daarmee de reservering van je parkeerplaats zijn gelimiteerd en alleen in de voorverkoop beschikbaar. P+R Beverwijk is vanaf 06.00 uur geopend op alle racedagen.

Kiss + Ride | Taxi

Bezoekers brengen en ophalen in Zandvoort is niet mogelijk. De plek om je te laten brengen en ophalen is op het P+R-terrein van de Dutch Grand Prix. Vanaf hier pak je de pendelbus die via een ‘priority lane’ (vrijgehouden route) naar het pendelbustransferium in Zandvoort rijdt. Vanaf het pendelbustransferium is het ongeveer 10-15 minuten lopen naar de ingang van Circuit Zandvoort.

Bezoekers moeten rekening houden met 45 minuten extra reistijd voor het afzetten, het overstappen naar de pendelbus en de reis naar Zandvoort. Het laten afzetten en ophalen is gratis. Een dagretour ticket voor een pendelbus kost €35,00 per persoon. P+R Beverwijk is vanaf 06.00 uur geopend.

Park+Bike

Tijdens de Dutch Grand Prix is het mogelijk om de auto te parkeren en verder te fietsen naar één van de fietsparkeerplekken verspreid over Zandvoort en Bloemendaal aan Zee. Hiervoor zijn meerdere P+B-parkeerterreinen ingericht. Deze parkeerterreinen liggen op fietsafstand van Circuit Zandvoort en liggen gunstig aan provinciale wegen in omliggende gemeenten.

Op deze parkeerterreinen kunnen bezoekers de auto parkeren om vervolgens met eigen fiets of een vooraf gehuurde fiets naar één van de fietsenstallingen in Zandvoort of Bloemendaal aan Zee te fietsen. Reserveer nu alvast jouw Park+Bike-ticket en ontvang tot 50% korting op jouw aan te schaffen P+B parkeerplek.

Camper

Tijdens het raceweekend zijn ook de gebruikelijke standplaatsen voor campers in Zandvoort in gebruik. Dat betekent dat het niet mogelijk om tijdens de Dutch Grand Prix om met een camper Zandvoort in te komen of vooraf in Zandvoort te parkeren.

De campers kunnen een overnachtingsplaats reserveren bij Camperpark N205. Vanaf daar kan men de fiets pakken naar Zandvoort of bus 33 pakken met een speciaal Dutch Grand Prix dagticket. Reserveer jouw camperplek nu via info@camperparkn205.nl.