WIL JE EEN TICKET ALERT ONTVANGEN?

Ontvang informatie over beschikbare tickets in je mail.

Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
17.10.23

F1 Academy keert in 2024 tijdens Dutch Grand Prix terug op Zandvoort

In 2024 keert F1 Academy terug op Circuit Zandvoort. Dit keer wordt de Nederlandse race tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix gehouden. De kalender van het F1 Academy-seizoen 2024 telt in totaal zeven races, die allemaal in het voorprogramma van het FIA Formula One World Championship verreden zullen worden.

F1 Academy is een kampioenschap, in het leven geroepen door de Formula 1 zelf, met als doel om vrouwen een kans te geven door te groeien naar de koningsklasse van de autosport. In 2023 rijdt de Nederlandse Emely de Heus mee in dit kampioenschap.

Het tweede seizoen begint op 7 maart in Saoedi-Arabië en eindigt op 8 december in Abu Dhabi. Naast die twee steden doet het kampioenschap ook Miami, Qatar en Singapore aan. Zandvoort en Barcelona faciliteren al voor de tweede keer een race. Dit jaar vond de race in ons land plaats in juni, maar in 2024 staat deze gepland tijdens de Dutch Grand Prix (23-25 augustus 2024).

Steun

Eerder werd al bekendgemaakt dat F1 Academy wordt ondersteund door alle tien F1-teams, die elk een coureur leveren aan de serie en hun naam aan minimaal een auto verbinden.

De zeven geplande races zijn over drie continenten verdeeld – Europa, Azië en Noord-Amerika – en worden op een mix van stratencircuits en traditionele circuits gehouden. Voor volgend jaar zal ook nog een aantal testweekenden aan de kalender worden toegevoegd.

Susie Wolff, algemeen directeur van F1 Academy: “Met deze kalender onderstrepen we onze ambitie om een echte wereldwijde serie te worden, ons bereik te vergroten en de zichtbaarheid van onze missie te verbeteren. We willen jonge meisjes en vrouwen over de hele wereld inspireren en laten zien dat er een plek voor hen is in onze sport. Dat we nu racen in het spoor van de F1 zal ons helpen om dit te bereiken.”

Stefano Domenicali, voorzitter en CEO van Formule 1: “Het is fantastisch om F1 Academy volgend jaar te verwelkomen op zeven stops van de F1-kalender. Dit wereldwijde platform, in combinatie met de steun van alle tien F1-teams, tilt de serie naar een hoger niveau. Het biedt coureurs niet alleen de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen op F1-circuits, maar ook om jonge meisjes over de hele wereld te inspireren voor een toekomst in de autosport. Daarvoor zijn we ook dank verschuldigd aan onze promotors, onze F1-teams en de autosportgemeenschap. Met hun steun kunnen we uitkijken naar een tweede, spannend seizoen van F1 Academy.”

Kalender F1 Academy 2024

Datum Locatie
7-9 maart Jeddah, Saoedi-Arabië
3-5 mei Miami, Verenigde Staten
21-23 juni Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanje
23-25 augustus Circuit Zandvoort, Nederland
20-22 september Marina Bay Circuit, Singapore
29 november – 1 december Lusail, Qatar
6-8 december Yas Marina, Abu Dhabi