WIL JE EEN TICKET ALERT ONTVANGEN?

Ontvang informatie over beschikbare tickets in je mail.

Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
16.01.24

Grootschalige vernieuwing op Circuit Zandvoort

Het legendarische Circuit Zandvoort, wereldwijd bekend om zijn rijke geschiedenis en de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, ondergaat momenteel een grootschalige transformatie ter voorbereiding op de Formula 1 race van 2024. In dit artikel praten we je helemaal bij over de veranderingen.

Een van de meest opvallende ontwikkelingen is de verlenging van de pitstraat en de uitbreiding van het aantal pitboxen. Deze zijn niet alleen ontworpen om te voldoen aan de veeleisende kwaliteitsnormen van de FIA, maar brengen ook een verandering teweeg in de dynamiek van het circuit.

 

All year round functie Pitgebouw
Deze ingrijpende veranderingen beperken zich niet tot alleen maar de raceperiodes. Het gebouw dat de nieuwe pitboxen huisvest, ondergaat een transformatie en wordt uitgebreid tot een multifunctionele ruimte die het hele jaar door wordt benut voor diverse doeleinden. Tijdens de Dutch Grand Prix fungeert het als zes ultramoderne pitboxen, maar gedurende de rest van het jaar wordt het als hospitality lounge voor verschillende evenementen ingezet, zoals congressen, seminars en bedrijfsfeesten, met een capaciteit tot 650 personen.

Bernie’s Bar & Kitchen en racecafé Mickey’s Bar
Bernie’s Bar & Kitchen en racecafé Mickey’s Bar maken ook deel uit van de uitbreidingsplannen. Deze uitbreiding zorgt niet alleen voor meer capaciteit voor culinaire ervaringen of plenaire sessies, maar met het nieuwe ontwerp wordt er ook een spectaculair dakterras gecreëerd met een adembenemend panoramisch uitzicht. Een betoverende plek voor zowel racefanaten als gasten van zakelijke bijeenkomsten, borrels en recepties.

Naast Bernie’s ondergaat ook Mickey’s Bar, die grenst aan de vernieuwde pitboxen, een volledige renovatie. De vorm van het gezellige racecafé zal behouden blijven in de sfeer van een bruine kroeg met een modern jasje, die naadloos aansluit op de dynamiek van de pitstraat en haar omgeving.

Opening dit voorjaar
De bouw van deze ambitieuze ontwikkelingen is sinds kort gestart en de opleverdatum staat gepland voor april 2024. Met dit ambitieuze project voldoet Circuit Zandvoort niet alleen aan de strenge eisen van de FIA voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, maar versterkt het ook de toekomst van het circuit als een veelzijdige, state-of-the-art evenementenlocatie! Het project wordt uitgevoerd door VolkerWessels.