WIL JE EEN TICKET ALERT ONTVANGEN?

Ontvang informatie over beschikbare tickets in je mail.

Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
25.08.23

SUPER FRIDAY BIJ DUTCH GRAND PRIX MEER DAN EEN RACEDAG

25 augustus 2023

Met een succesvolle Super Friday is de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2023 vandaag echt begonnen. Maar liefst 95.000 fans bezochten in Zandvoort de eerste racedag, die in korte tijd is uitgegroeid tot een begrip en waarop toegankelijkheid en inclusiviteit centraal staan.

De tribunes op het CM.com Circuit Zandvoort liepen vandaag vol voor de vrije trainingen van de Formule 1, de Formule 2 en de Porsche Mobil1 SuperCup en de kwalificaties voor laatstgenoemde klasse. In de Fanzone trokken de festivalactiviteiten en party’s ook massale aandacht.

Koesteren
Het succes van Super Friday is niet in de laatste plaats te danken aan event supporter Jumbo, dat door middel van acties in de supermarktketen zelf veel klanten in staat stelde om met fikse korting de Dutch Grand Prix te bezoeken. Mede daardoor heeft de vrijdag zich ontpopt tot dé familiedag en is het evenement voor een grotere doelgroep toegankelijk geworden.

Voor Jumbo, een van de partners van het eerste uur, is dit het laatste jaar bij de Dutch Grand Prix. “Als supporter van Max en de Dutch Grand Prix heeft Jumbo bijgedragen aan een groot aantal prachtige momenten in Zandvoort, die we altijd zullen koesteren. We zijn Jumbo veel dank verschuldigd”, aldus Jan Lammers, sportief directeur van de Dutch Grand Prix. Maar met het afscheid van Jumbo verdwijnt de Super Friday niet. “Ook de komende jaren blijft dat wat ons betreft voor families en fans de meest toegankelijke én aantrekkelijke dag tegelijk.”

Social impact
De organisatie van de Dutch Grand Prix vindt het belangrijk om social impact te creëren. In samenwerking met de LINDA.foundation werd een aantal minderbedeelde gezinnen uitgenodigd voor Super Friday. Met Spieren voor Spieren en PON organiseerde de Dutch Grand Prix een soortgelijk uitje naar Zandvoort voor kinderen met een spierziekte.

Het hele weekend zijn op het Extra Care Court 200 plaatsen voor rolstoel gebonden fans gereserveerd. De Stichting Ambulance Wens heeft hier een speciale plek om de laatste wens van niet mobiele terminale patiënten in vervulling te laten gaan. In samenwerking met HandicapNL zijn er meer extra faciliteiten, waaronder een prikkelarme ruimte, gecreëerd. Voor een deel van deze groep is een speciaal zorghotel ingericht op een van de campings in de omgeving van het circuit.

Inclusiviteit
“Met deze initiatieven zoeken we nadrukkelijk naar de mogelijkheid om de inclusiviteit en toegankelijkheid van het evenement te vergroten”, zegt Lammers, die gisteren en vandaag het enthousiasme over de aanwezigheid van twee ‘robots’ in de Paddock aanschouwde.

De robots staan rechtstreeks in verbinding met het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam en het Prinses Máxima Centrum in Utrecht. De daar verblijvende kinderen kunnen de twee Awabots op afstand besturen en op die manier persoonlijk in contact komen met de coureurs. Gisteren namen onder anderen Max Verstappen en Sergio Perez daar uitgebreid de tijd voor.