WIL JE EEN TICKET ALERT ONTVANGEN?

Ontvang informatie over beschikbare tickets in je mail.

Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
19.07.23

Dutch GP lanceert nieuwe app, online platform en visual identity

De Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix is klaar voor de fan experience van morgen. De Dutch Grand Prix organisatie introduceert een vernieuwde app, visual identity en online platform waarbij met nieuwe digitale technologie wordt ingespeeld op de constant veranderende behoeften van fans.

Op 14 mei 2019 juni kondigde de Dutch Grand Prix (DutchGP) organisatie de terugkeer aan van de Formule 1 naar Circuit Zandvoort. Het succesvolle evenement is in 2023 voor de derde keer op rij uitverkocht en het staat, na twee edities, er zowel bij de Nederlandse als internationale fan goed op. Om die positie te behouden en verder uit te breiden wil de organisatie op alle vlakken klaar zijn voor morgen, zo ook op het gebied van fan-beleving en betrokkenheid.

Niet groter, maar meer onderscheidend

Op de recente media bijeenkomst in aanloop naar de derde editie van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix op CM.Com Circuit Zandvoort sprak directeur Robert van Overdijk over de uitdagingen waar de Nederlandse racepromotors voor staan. Van Overdijk noemde het interne motto -Klaar voor morgen-, als leidraad voor de hele organisatie in voorbereiding op de volgende drie edities in 2023, 2024 en 2025.

We willen het niet zozeer groter of exclusiever, maar we willen ons vooral onderscheiden. We zijn als geen ander. Dit zit hem in veel aspecten, maar vooral ook in onze fans. Die willen we blijven betrekken – Robert van Overdijk

Every fan front row

Het DutchGP-marketing team heeft zich onder andere laten inspireren door topsportorganisaties in binnen- en buitenland. Verheij vervolgt door uit te leggen dat “Deze nieuwe digitale live omgeving kan men vergelijken met een soort ‘match center’, de digitale plek voor alle fans die digitaal live-content willen ontvangen en het evenement op de voet willen volgen. We faciliteren fans in binnen- en buitenland, dus ook in het Engels. Daarnaast gebruiken we de DutchGP-App bewust voor de kaarthouders die fysiek op het circuit zijn. Die app bevat heel veel praktische informatie over het evenement, maar geeft ook toegang tot exclusieve content. Plus, in die app zit onder andere ook je digitale toegangsbewijs, meer advies over vervoer en onder andere de laatste updates over programma en waar wat gebeurt op het evenementen terrein.”

“Met deze verdieping van ons digitale landschap bieden we tegelijkertijd ook nieuwe commerciële mogelijkheden voor huidige en toekomstige partners. Een vernieuwde app en platform geven simpelweg nieuwe mogelijkheden voor zichtbaarheid in advertising en branded content als verlengstuk van je live-ervaring en zichtbaarheid op en rondom ons evenement”, aldus Teun Verheij

Like no other, ook als het gaat om de digitale klantbeleving

De basis van alle fan communicatie is de database en het bijbehorende marketing platform, dat met partner CM.com is opgezet. Met behulp van deze database met ruim 850.000 profielen kunnen we heel gericht, snel en eenvoudig communiceren.

Met behulp van de DutchGP App (100k+ users), e-mail en WhatsApp (170k unieke conversaties) kan onze content snel persoonlijk en toegankelijk worden gemaakt. Alleen al omdat een tickethouder een andere informatiebehoefte heeft dan fans die thuis op de bank de race volgen. Onze website kan nu ook hierin mee bewegen.

In 2022 bezochten ruim 1.8 miljoen unieke bezoekers de website van de Dutch Grand Prix. De verwachting is dat het platform als onderdeel van de digitale klantbeleving een steeds grotere rol gaat spelen.
Daarbij focust de DutchGP zich bewust niet alleen op fans die kaarten hebben weten te bemachtigen. Voor die fans en volgers, zowel in Nederland als in het buitenland, biedt de nieuwe app en het nieuwe online platform een verbeterde digitale live-ervaring. Dit alles in de vernieuwde huisstijl die nog meer aansluit bij het nieuwe Formula 1 tijdperk, en dat ook het oranje- en festivalgevoel van de DutchGP volledig omarmt.

Regie bij DGP-organisatie ondersteund door twee externe bureaus

Het concept en de regie van deze rebranding en online herpositionering ligt bij het marketingteam van de Dutch Grand Prix. Daarnaast zijn twee externe bureaus betrokken; te weten Studio Luko voor de rebranding en Sumedia voor het bouwen van de online omgeving. Verder is event supporter CM.com verantwoordelijk voor de database en de DGP app.

Head of Marketing, Communicatie and Media, Dutch Grand Prix, Teun Verheij geeft een toelichting:

“We willen mee met de groeiende aandacht en digitale behoeften van de fans. We gaan naar een online omgeving die zich gedurende het jaar aanpast aan de beleving en de wensen van de fans op basis van de racekalender. We hanteren: Pre race, Live race, Post race. Met andere woorden, we bieden de thuisblijvers een digitale, dynamische ervaring en laten ze deels ervaren hoe het is om in Zandvoort op de eerste rij te zitten. Het resultaat moet een betere customer service en customer experience gaan opleveren. Zo laten we onze nieuwe digitale oplossingen optimaal bijdragen aan de verdere hyperpersonalisatie van onze content om zo iedere fan op basis van persoonlijke voorkeuren te kunnen bedienen. ”