Vervoer

naar CM.com Circuit Zandvoort

Tijdens het raceweekend van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix reizen iedere dag duizenden racefans af naar CM.com Circuit Zandvoort. Met de ambitie om de duurzaamste race van de Formule 1-kalender te worden, dagen wij bezoekers uit om een duurzame vervoersoptie te kiezen. Bovendien zijn duurzame vervoersopties zoals de trein, de bus of de fiets vaak ook de snelste en meest comfortabele manier om naar Zandvoort af te reizen.

Voor je een keuze maakt voor een vervoersoptie adviseren we om eerst alle vervoersinformatie goed door te nemen. Je moet met de auto bijvoorbeeld ver buiten Zandvoort parkeren en rekening houden met 45 minuten extra reistijd voor het overstappen en reizen met de pendelbus. Ga je dan toch voor opstappen in de buurt en een gegarandeerde zitplek in een touringcar? Of stap jij lekker op de fiets vanuit jouw huis of auto? Bekijk hieronder de verschillende vervoersmogelijkheden of ontdek alle vervoersopties via WhatsApp.

 

Drukke reistijden

Met meer dan honderdduizend bezoekers per dag die naar de Dutch Grand Prix afreizen, zal het drukker zijn dan normaal in en rondom Zandvoort. Houd rekening met drukkere toegangswegen, vollere treinen en bussen en meer overstaptijd en langere wachttijden. Wil je de drukte vermijden? Probeer dan buiten de drukste aankomsttijden aan te komen op CM.com Circuit Zandvoort.

De omgeving van Circuit Zandvoort is tijdens het raceweekend grotendeels voetgangersgebied. Dat betekent dat alle bezoekers het laatste deel van hun reis te voet moeten afleggen, ongeacht voor welk vervoersmiddel is gekozen. Als een echte ‘sea of orange’ leg je samen met alle andere racefans de laatste kilometer(s) naar het circuit af. Onderweg is er ook genoeg te beleven met een uitgebreid side events programma.

Lopen

Voor bezoekers die wonen of verblijven in Zandvoort, Bloemendaal aan Zee of in de directe omgeving van Zandvoort, is lopen de beste optie! Je bent van niemand afhankelijk en kan makkelijk overal langs. Bovendien moet je met alternatieve vervoersmogelijkheden altijd nog een deel van de reis te voet afleggen.

Mindervaliden

Voor de bezoekers met een ticket voor de mindervalidetribune zijn speciale parkeergelegenheden en vervoersopties beschikbaar. Meer informatie hierover krijgen deze bezoekers persoonlijk toegestuurd. Er zijn geen extra (algemene) mindervalide parkeerplaatsen beschikbaar in Zandvoort om met eigen vervoer af te reizen naar het circuit. Voor de reguliere bezoeker die mindervaliden is adviseren wij gebruik te maken van de Park+Ride optie.