Vervoer

Tijdens het raceweekend van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix reizen iedere dag meer dan honderdduizend bezoekers af naar Circuit Zandvoort. Iedere racefan maakt daarbij de keuze voor de vervoersoptie die het beste bij hem of haar past. Bekijk hieronder de verschillende vervoersmogelijkheden of ontdek alle vervoersopties via WhatsApp.

De omgeving van Circuit Zandvoort is tijdens het raceweekend grotendeels voetgangersgebied. Dat betekent dat alle bezoekers het laatste deel van hun reis te voet moeten afleggen, ongeacht voor welk vervoersmiddel is gekozen. Als een echte ‘sea of orange’ leg je samen met alle andere racefans de laatste meters naar het circuit af. Onderweg is er ook genoeg te beleven met een uitgebreid side events programma.

Lopen

Voor bezoekers die wonen of verblijven in Zandvoort, Bloemendaal aan Zee of in de directe omgeving, is lopen de beste optie! Je bent van niemand afhankelijk en kan makkelijk overal langs. Bovendien moet je met alternatieve vervoersmogelijkheden altijd nog een deel van de reis alsnog voet afleggen.

Taxi/Uber

Tijdens het evenement is Zandvoort niet bereikbaar voor taxi’s. Mochten bezoekers toch met de taxi willen komen, moeten zij zich laten afzetten op P+R Beverwijk of P+R Velsen en verder gaan met de pendelbus. Een dagretour ticket voor de pendelbus kost €17,50 per persoon. Daarbij ontvang je een (gratis) ticket voor je auto om op de drop-off locatie te komen. LET OP: pendelbustickets zijn gelimiteerd en alleen in voorverkoop beschikbaar. Een pendelbuskaartje kan je hier aanschaffen.

Bezoekers moeten rekening houden met 45 minuten extra reistijd voor het afzetten en het overstappen op de pendelbus. Het laten afzetten en ophalen is gratis.

Bezoekers kunnen na afloop van de Dutch Grand Prix wel terugreizen met de taxi. Stap op bij de taxistandplaats in het centrum van Zandvoort. Vanaf het circuit is het ongeveer vijftien minuten lopen naar deze standplaats.

Mindervaliden

Bezoekers met een ticket voor de mindervalidetribune hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van een parkeerplaats nabij het circuit. Meer informatie hierover krijgen deze bezoekers persoonlijk toegestuurd. Naast deze parkeerplekken zijn er geen extra mindervalide parkeerplaatsen beschikbaar in Zandvoort.