WIL JE EEN TICKET ALERT ONTVANGEN?

Ontvang informatie over beschikbare tickets in je mail.

Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
07.07.23

Dutch Grand Prix kondigt pre race show 2023 aan

Voorafgaand aan de start van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2023 op zondag 27 augustus, treden André Rieu en DJ La Fuente samen op in de Pre Race show op een uitverkocht CM.com Circuit Zandvoort. Tijdens de show speelt Rieu met zijn Johann Strauss Orkest en al zijn wereldberoemde solisten het Wilhelmus in een indrukwekkende en emotionele uitvoering.

Traditie
De Pre Race Show en de uitvoering van het volkslied voorafgaand aan de Grand Prix van Nederland werden twee jaar geleden bij de terugkeer van de F1 in Zandvoort verzorgd door Davina Michelle en Armin van Buren. Vorig jaar viel de eer te beurt aan Floor Jansen en Afrojack.

In beide gevallen werd dit optreden ondersteund door de tienduizenden meezingende fans op de hoofdtribunes, die zwaaiend met rood, wit en blauwe vlaggetjes voor een prachtig decor zorgden waar miljoenen TV-kijkers wereldwijd van genoten hebben.

Die eer is dit jaar aan André Rieu en La Fuente. Rieu, die veel affiniteit heeft met sport in het algemeen en F1 in het bijzonder, heeft om die reden al menig optreden voor aanvang van grote sportevenementen succesvol verzorgd. Als Limburger is André Rieu uiteraard groot fan van Max Verstappen.

“Johann Strauss orkest kan niet wachten!”
“Ik volg Max al jaren en toen ik gevraagd werd om met mijn orkest vóór de start van de F1 race in Zandvoort op te treden, was ik meteen laaiend enthousiast. Ook alle leden in mijn orkest trouwens! Samen met DJ La Fuente gaan we er een spetterende show van maken voor de tv-kijkers wereldwijd,” zegt Rieu.

DJ La Fuente is na het succes van de Full Throtlle Show in 2022 terug in Zandvoort. In de arena met 40.000 fans had La Fuente in 2022 de lead in een overweldigende show en groeide het nummer ‘I want You’ uit tot een grote hit.

La Fuente zei: “Het was een van mijn hoogtepunten vorig jaar; mijn optreden op zaterdag in de Arena van de Dutch Grand Prix. De sfeer, het publiek, de dansers op het podium, de drifters en de marshals die enthousiast meededen langs de baan, alles klopte. Het was een te gekke show. We gaan dit jaar, samen met Rieu en zijn orkest het hele circuit op z’n kop zetten! Ik kijk uit er dan ook enorm naar uit om op onze eigen manier de wereld van F1 een vrolijk tintje te geven. ”