WIL JE EEN TICKET ALERT ONTVANGEN?

Ontvang informatie over beschikbare tickets in je mail.

Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
16.05.23

Mammoet tekent contractverlening als Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 1 Event Supplier

Ook Mammoet, ‘s werelds grootste fabrikant van zwaar hijswerk en transport, heeft zijn huidige partnercontract met de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, met nog eens twee jaar verlengd. Tijdens de raceweekenden van 2023, 2024 en 2025 zal Mammoet opnieuw een reeks aan mobiele kranen aan de Dutch Grand Prix leveren.

Mammoet zal gedurende het hele evenement aanwezig zijn en zorgen voor snelle respons hijsoplossingen wanneer dat nodig is tijdens de trainingen, kwalificaties en races. Mammoet’s kranen waren al aanwezig bij de Dutch Grand Prix in 2021 en 2022, toen Max Verstappen als eerste over de finish kwam voor een uitzinnig thuispubliek. Er waren al plannen om Mammoet kranen te leveren voor de race van 2023, maar deze overeenkomst is nu dus verlengd met nog eens twee jaar.

Norbert Chevalier, Directeur van de Dutch Grand Prix: “We zijn verheugd dat Mammoet de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix blijft ondersteunen. Als hét topevenement in de autosport worden wij als organisatoren onder grote druk gezet om een veilig evenement te garanderen dat uitstekend wordt uitgevoerd. In geval van noodsituaties met auto’s en coureurs levert Mammoet slimme, veilige en sterke oplossingen voor al onze uitdagingen op het gebied van zwaar hijsen of transport. We vertrouwen op Mammoet vanwege hun technische expertise en de hoogste kwaliteits- en veiligheidsnormen. Dit stelt ons in staat om ons te concentreren op het leveren van een evenement ‘Like no other’.”

Paul van Gelder, CEO van Mammoet: “Een succesvol team werkt als één geheel en maakt gebruik van de allernieuwste technologie om te bereiken wat voorheen onmogelijk werd geacht. Dit geldt zowel op het racecircuit als voor onze experts op het gebied van recordbrekende zware hijsengineering wereldwijd. We zijn trots om de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix de afgelopen twee jaar te hebben ondersteund en ons team kijkt uit naar nog drie spannende races, ondersteund door marshaling en recovery diensten van wereldklasse.”

Mammoet zal voor de race van 2023 zes mobiele kranen leveren, met capaciteiten variërend van 100 tot 220 ton. Dit materieel zal strategisch rondom het circuit worden gepositioneerd om de snelste hersteltijd en reikwijdte te bieden. De oorspronkelijke overeenkomst werd in 2020 aangekondigd, maar werd vanwege de coronapandemie uitgesteld tot 2021. Eerder heeft Mammoet geholpen bij de bouwwerkzaamheden aan bocht drie en veertien op het CM.com Circuit Zandvoort.