WIL JE EEN TICKET ALERT ONTVANGEN?

Ontvang informatie over beschikbare tickets in je mail.

Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
08.07.24

Talpa Network: Dutch Grand Prix dicht bij belevingswereld luisteraars 538

Talpa Network is veel meer dan alleen de mediapartner van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. “Het is een partnership waarmee we onze positie en die van de Dutch Grand Prix kunnen versterken.” In die strategische samenwerking heeft Talpa Network Radio 538 op pole position gezet. “Het evenement ligt dicht bij de belevingswereld van de 538-luisteraars.”

Talpa Network is een mediabedrijf met bekende merken SBS6, NET5, Veronica, Radio 538, Radio 10, Sky Radio, LINDA., STUK, VakantieVeilingen en ActievandeDag. Daarmee bereikt Talpa Network wekelijks meer dan 90% van Nederland.

Aan tafel
Tijdens de fase waarin de haalbaarheid van de Dutch Grand Prix werd onderzocht, zat Talpa Network als een van de zes grote familiebedrijven en beoogd main supporter al aan tafel. Daar werd de rol van mediapartner later aan toegevoegd.

“Bij Talpa Network hanteren we een open mediastrategie. Dat betekent dat we voorbij de grenzen van onze eigen merken en ons netwerk kijken en open staan voor strategische samenwerkingen. Partnerships waarmee we onze eigen positie én die van de partner kunnen versterken. En daar is de samenwerking met de Dutch Grand Prix een mooi voorbeeld van”, aldus Barry Masclee, COO Talpa Network.

Oranje-domein
Vanuit Talpa Network werd Radio 538 voor het grote publiek als uithangbord gekoppeld aan de Dutch Grand Prix. “Dit event past fantastisch binnen de filosofie van 538 om het hele jaar door het Oranje-domein te claimen. Dat doen we met ons partnership met de KNVB, met 538 Koningsdag maar dus ook in Zandvoort”, verduidelijkt Rein Hendriks, Team Lead Marketing Audio Talpa Network.

Die zichtbaarheid is op meerdere plekken terug te vinden. Met de 538-studio in het hart van de Fanzone brengen dj’s, samen met artiesten en fans, de sfeer en de oranjegekte over op de luisteraars. Ook via TV 538 en social media doet 538 het hele raceweekend live sfeerverslag op het evenemententerrein. Daarnaast maken de 538-dj’s onderdeel uit van het overkoepelende entertainmentprogramma en kunnen bezoekers overnachten in een 538-tent in de 538 Village, waar ruim 2000 fans verblijven. Een aantal van hen kan dankzij winacties van 538 het raceweekend bijwonen. Zo draagt Radio 538 bij aan de complete festivalervaring van de Dutch Grand Prix.

Belevingswereld
Van winacties op de radio en branded content campagnes op tv-zenders tot social formats opgenomen op Circuit Zandvoort; Talpa Network ‘omarmt’ het partnership, zoals Masclee het fraai verwoordt. “We hebben daarnaast de mogelijkheid om onze relaties te ontvangen in een exclusieve setting en hen een unieke ervaring te bieden.”

De match tussen 538 en de Dutch Grand Prix is wat hem betreft overduidelijk. “Het is een ongekend populair en goed georganiseerd evenement in Nederland dat jaarlijks door honderdduizenden bezoekers wordt bezocht en dicht bij de belevingswereld van de 538-luisteraars ligt. Het is voor ons van belang om daarmee geassocieerd te worden en de mogelijkheid te hebben om die geweldige oranjesfeer van het event over te brengen op de rest van Nederland.”