WIL JE EEN TICKET ALERT ONTVANGEN?

Ontvang informatie over beschikbare tickets in je mail.

Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Explore the track

Circuit Zandvoort

ONTDEK MEER

Tickets 2024/2025
Tickets
Geniet nog even na van de Dutch GP 2023!
Bekijk meer
Hospitality
Meer
  • Lengte4,3KM
  • Bochten14
  • Max. snelheid305 kM/U
Facts & figures

Het Circuit

Met een circuitlengte van 4,3 kilometer is het een van de kortere circuits op de F1-kalender: bijna nergens anders racen coureurs zo vaak aan de racefans voorbij! Hier vind je geen eindeloze uitloopstroken van asfalt, enkel meedogenloze grindbakken. Ieder foutje op het circuit wordt afgestraft. Het uiterst uitdagende circuit telt 14 bochten en is in 2020 geüpgraded naar de hoogste standaarden. Hierbij is het unieke karakter van Circuit Zandvoort behouden.

Ontdek het circuit

Circuit Zandvoort is niet alleen bekend vanwege haar legendarische races en fantastische sfeer, ook wordt de Zandvoortse racepiste geroemd door haar unieke ligging. Met het strand vlakbij en een droomparcours in de Zandvoortse duinen, is het een feest voor elke racefan om een bezoek te brengen aan Circuit Zandvoort.

Bekijk video

Historie

De relatie tussen Zandvoort en de autosport brengt ons terug naar het eind van de jaren ’30, toen liefhebbers van de racerij besloten om een wedstrijd te organiseren in Zandvoort. De race in 1939 werd verreden op een tijdelijk stratencircuit. Na een groot succes werd besloten een permanent circuit aan te leggen. De eerste race op dat circuit werd verreden op 7 augustus 1948. Vanaf 1952 was Zandvoort onderdeel van de Formule 1-kalender.

In de jaren ’70 onderging het circuit een aantal aanpassingen, waarbij ook nieuwe veiligheidsvoorzieningen werden getroffen. De laatste F1 Grand Prix vond plaats in 1985. In 1999 werd het circuittraject uitgebreid naar een volwaardige GP-lengte van 4,3 kilometer. Voor de F1 Heineken Dutch Grand Prix is het circuit op een aantal punten aangepast, maar het unieke karakter onaangetast.

Ontdek meer over de Dutch GP
SUPPORTERS & SUPPLIERS

OFFICIAL PARTNERS