WIL JE EEN TICKET ALERT ONTVANGEN?

Ontvang informatie over beschikbare tickets in je mail.

Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
ONTDEK DE

FORMULA 1 HEINEKEN DUTCH GRAND PRIX

DISCOVER MORE

Relive the Dutch GP 2023
Watch now
Tickets 2024/2025
More
Hospitality
More
TERUGBLIK

Dutch Grand Prix 2023

Ook in het derde jaar van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix maakte Zandvoort wereldnieuws. Een onvergetelijke editie, die door meer dan 300.000 toeschouwers werd bezocht. De beelden van feestende fans in de stromende regen op de symfonische klanken van André Rieu en DJ La Fuenta symboliseerden de unieke sfeer. Bekijk de Dutch Grand Prix 2023 aftermovie.

An experience

LIKE NO OTHER

OUR FANS

305.000 bezoekers in het weekend

OUR VOLUNTEERS

1.300 vrijwilligers

OUR CIRCUIT

Circuit Zandvoort

THE ULTIMATE RACEFESTIVAL

Het beste Nederlandse entertainment

Duurzaamheid

Duurzaamheid bij de Dutch GP

Duurzaamheid is een belangrijk thema bij de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Met de ambitie om de duurzaamste race van de Formula 1 kalender te worden, stimuleren we bijvoorbeeld onze bezoekers om de meest duurzame vervoersoptie te kiezen en hebben we verschillende initiatieven om ons evenemententerrein zo schoon mogelijk te houden. Ontdek meer over al onze duurzaamheidsinitiatieven.

Ontdek meer
TRACKINFO

OUR HISTORY

1948
De eerste internationale race

Op 7 augustus 1948 werd de eerste internationale race gereden op Circuit Zandvoort. Winnaar van deze race was Prins Bira van Siam. In deze periode kende de baan slechts vijf bochten met een naam: Hoek van Tarzan, Hunserug, Scheivlak, Bos In en Bos Uit.

Bekijk de video
1952
De Grote Prijs van Nederland

In de jaren vijftig wordt de baan door de duinen volledig omarmt door de Formule 1. De wedstrijd wordt omgedoopt tot 'Grote Prijs van Nederland' en in 1952 maakte de race voor het eerst deel uit van het officiële Formule 1-wereldkampioenschap, dat slechts uit acht races bestond.

Bekijk de video
1960's
Britten domineren Formula 1

Het circuit van Zandvoort is een van de grote uitblinkers op de racekalender in de jaren 60. In deze tijd domineren de Britse autocoureurs de Formule 1. Van 1960 tot 1969 won er maar liefst 6 keer een Brit de Grand Prix in Zandvoort.

Watch 60's race results
1970
A new hero is born

Niki Lauda is voor vele niet alleen de favoriet uit de jaren 70, maar uit de hele F1 geschiedenis. Lauda stond in zijn formule 1 carrière maar liefst 25 keer bovenaan het podium waarvan 17 keer in de jaren ’70 . Naast Lauda zijn Emerson Fittipaldi, Jackie Steward en James Hunt Helden in de 70’s.

Bekijk de top 10 momenten van Niki Lauda
1985
The last before a new decade

De race van 1985 is een absolute thriller in Zandvoort, waarin Niki Lauda Alain Prost afhoudt voor zijn laatste overwinning in de F1 en voorlopig de laatste Formula 1 Dutch Grand Prix.

Bekijk de racehighlights
2019
We are back on track!

Voor de F1 Dutch Grand Prix is het circuit in een recordtijd klaargestoomd voor de terugkomst van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Het unieke karakter is onaangetast. Op 4 maart 2020 reed Max Verstappen de Legendary Lap in een Red Bull F1 auto en opende daarmee het Circuit Zandvoort.

Bekijk de video
2021
It's time to make history again!

Vele tienduizenden racefans, veelal gehuld in oranje, maakten voor het eerst in 36 jaar weer een F1-race mee op het gerenoveerde circuit. Onder toeziend oog van het Nederlands koningspaar reed Max Verstappen naar de eerste overwinning op thuisbodem.

Bekijk de 2021 recap
2022
We are ready for more

Op 2-4 september 2022 werd onder het motto 'Ready for More' opnieuw een groot racefeest gebouwd in Zandvoort. Waar artiesten als Afrojack en La Fuente fans trakteerden op de gaafste shows, zorgde Max Verstappen met een klinkende overwinning voor het tweede jaar op rij voor de kers op de taart.

Bekijk de 2022 recap
2023
Like no other

Zon en regen, onderbrekingen en spectaculaire inhaalmanoeuvres; de derde opeenvolgende Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix op het Circuit Zandvoort had het allemaal. Dat maakte deze editie anders dan de voorgaande twee, maar allesbehalve minder boeiend. De fans lieten zich door niets weerhouden om er een feest van te maken en de coureurs evenmin. Maar nadat de ronkende motoren tot zwijgen waren gekomen, was één ding onveranderd: Max Verstappen kon zich als winnaar laten toejuichen.

CIRCUIT ZANDVOORT

HET MEEST UITDAGENDE CIRCUIT

Oud-coureur Jan Lammers is een kind van Zandvoort en komt al van kleins af aan op het circuit. De sportief directeur van de F1 Dutch Grand Prix vervulde de afgelopen jaren met trots een belangrijke rol in de organisatie. En als liefhebber werd hij niet teleurgesteld. “Ik ben echt trots hoe we de Dutch GP weer op de kaart hebben gezet. Het plaatje klopt. We zijn nu alweer drie seizoenen bezig om nieuwe geschiedenis te schrijven op het meest uitdagende en mooiste circuit van Europa en misschien wel van de wereld. En we zijn nog lang niet uitgeschreven.”

Ontdek het circuit
MEET THE

CHAMPIONS

2021, 2022 & 2023
Max Verstappen

Red Bull Racing

1974, 1977 & 1985
Niki Lauda

Ferrari & McLaren-TAG

1981 & 1984
Alain Prost

Renault & McLaren-TAG

1968, 1969 & 1973
Jackie Stewart

Matra-Ford & Tyrrell-Ford

1975 & 1976
James Hunt

Hesketh-Ford & McLaren Ford

1963, 1964, 1965 & 1967
Jim Clark

Lotus

1948 (winner first Dutch GP)
Prins Bira

Maserati

ZANDVOORT

'BEACH FOR RACING'

Zandvoort trekt jaarlijks maar liefst vijf miljoen dagtoeristen vanwege zijn schitterende stranden en omgeving. De badplaats ligt ook nog eens vlakbij de drukstbezochte stad van Nederland: Amsterdam. Zandvoort wordt daarom niet voor niets wel ‘Beach for Amsterdam’ genoemd.

Ideaal dus om het raceweekend te combineren met een dagje strand of een uitstapje naar onze bruisende hoofdstad. Naast het uitgebreide raceprogramma en alle activiteiten op Circuit Zandvoort is er ook in het dorp van alles te beleven. Voor en na de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix kun je genieten van festiviteiten in het dorp en op de boulevard van Zandvoort. Race op een E-kartbaan of bekijk de skyline in het reuzenrad en nog veel meer!

Meer informatie
SUPPORTERS & SUPPLIERS

OFFICIAL PARTNERS