WIL JE EEN TICKET ALERT ONTVANGEN?

Ontvang informatie over beschikbare tickets in je mail.

Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
14.08.23

Het succes van de recycle token in Zandvoort

Het bij de Dutch Grand Prix geïntroduceerde DutchGP Recycle systeem in samenwerking met CM.com is een schot in de roos in de strijd tegen afval. De token die dient als statiegeldop bekers en blikjes, kan de fans bij inlevering bovendien ook nog een leuke prijs opleveren.

Om het circuit schoon te houden is de medewerking van de vele bezoekers onontbeerlijk. Met het Dutch GP Recycle Systeem wordt de fan op het circuit gestimuleerd om daar zelf die noodzakelijke bijdrage aan te leveren. Als dat enthousiasme van de vorige jaren zich doorzet, hebben we goede hoop dat we dit jaar het aantal van 75% recyclede bekers kunnen halen, aldus Dimitri Bonthuis, sustainability manager van de Dutch Grand Prix.

Prijzen winnen
Het systeem is even simpel als effectief. Bij binnenkomst krijgen de bezoekers een CM.com recycle token. Tegen inlevering van deze munt hoef je geen statiegeld te betalen over jouw blikje of beker. Je kunt elke keer bij aankoop van een nieuw drankje bij een van de bars de beker omwisselen of daar een CM.com recycle token voor krijgen. De token kun je niet in geld omzetten en is alleen een ruilmiddel. Wie de beker of token kwijtraakt, moet op het volgende drankje wel statiegeld (nieuwe token) betalen (twee euro). Aan het einde van de dag kun je de token inleveren. Met het nummer van het token maak je kans op mooie prijzen. Het enige dat je daarvoor hoeft te doen, is het nummer op een speciale website invoeren.

Zwerfafval
Bij de afgelopen edities is dit al een succesvol concept in de strijd tegen afval gebleken. Het is onderdeel van een grotere operatie om het afval te beperken, te verwerken en te recyclen. Op en rond het evenement zijn ook ‘cleanteams’ aanwezig en wordt de bezoeker er op meerdere manieren aan herinnerd om zwerfafval te voorkomen. Ook de gedane inspanningen om in samenwerking met CM.com van de Dutch Grand Prix een cashless evenement – zonder gebruik van plastic munten – te maken, dragen bij aan een zo duurzaam mogelijke raceweek.

Europese richtlijnen
Daarmee voldoet de Dutch Grand Prix ruimschoots aan Europese richtlijnen voor het gebruik van plastic bij evenementen. Bonthuis: De Europese regels worden meer en meer aangescherpt en wij proberen daar elk jaar op vooruit te lopen. Door allerlei maatregelen te nemen zijn we nu al in staat om het plastic afval tot een minimum te beperken. Het feit dat de bezoekers daar ook op grote schaal aan meewerken, is voor ons een bevestiging van de keuzes die we maken en acties die we ondernemen.