Natuur

Een positieve netto invloed op de natuur om ons heen

De Dutch Grand Prix wil een positieve netto invloed hebben op de natuur om ons heen. Afvalverwerking, waterpunten, recycling, natuurinitiatieven zijn de sleutelwoorden voor dit onderdeel.

Ambitie : Niet verstoren maar verbeteren.

Natuurinitiatief
Rondom het Circuit ligt natuurgebied met een historische waarde. Om dit goed in beeld te brengen, hebben CM.Com, Circuit Zandvoort en Dutch Grand Prix de handen ineen geslagen met PWN om het Visserspad een upgrade te geven. Bezoekers leren hierdoor meer over de natuurhistorische waarde van dit pad.

Recycling
We kopen materialen in principe voor minimaal drie jaar in. Als we ze door veranderingen in de organisatie niet meer gebruiken, kijken we wat er door middel van recycling mee gedaan kan worden. Een mooi voorbeeld zijn de reclamedoeken die zijn omgezet in tassen.

Afvalverwerking
Niet alleen zorgen we samen met CM.com voor beperking van afval door middel van het recyclesysteem voor drinkbekers. We zorgen ervoor dat al ons afval gescheiden wordt verzameld en wordt verwerkt.

Waterpunten
Om de hoeveelheid plastic te beperken, hebben we verspreid op het terrein diverse waterpunten waar je je eigen drinkfles kunt vullen.