WIL JE EEN TICKET ALERT ONTVANGEN?

Ontvang informatie over beschikbare tickets in je mail.

Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Unieke kijkjes achter de schermen
Respect voor de natuur om ons heen

Natuur

ONTDEK MEER

Tickets 2024/2025
Tickets
Geniet nog even na van de Dutch GP 2023!
Bekijk meer
Hospitality
Meer

AMBITIE: Niet verstoren maar verbeteren.

De Dutch Grand Prix is zich bewust van de omgeving waarin het evenement plaatsvindt en is er veel aan gelegen om bij te dragen aan de zorg voor de natuur. Afvalverwerking, waterpunten, recycling, natuurinitiatieven zijn daarom belangrijke aandachtspunten.

 

Natuur

NATUURINITIATIEF

Rondom het Circuit ligt een natuurgebied met historische waarde. Zo hebben CM.Com, Circuit Zandvoort en de Dutch Grand Prix in samenwerkingen met PWN inspanningen verricht om het Visserspad een upgrade te geven. Bezoekers leren hierdoor meer over de natuurhistorische waarde van dit pad.

Natuur

RECYCLING

Aan het inkopen van benodigde materialen verbindt de organisatie de voorwaarde dat ze minimaal drie jaar kunnen worden gebruikt. Wanneer dat onverhoopt niet mogelijk is, dan wordt gekeken naar een creatieve manier om producten te recyclen. Voorbeeld: van onbruikbare reclamedoeken zijn duurzame tassen gemaakt.

Energie

RECYCLING

70% van de plastic cups worden hergebruikt

GEEN VOEDSELVERSPILLING

Het eten dat over is wordt gedoneerd aan de Voedselbank

WATERPUNTEN

Op het evenemententerrein zijn er meerdere gratis waterpunten

Natuur

AFVALVERWERKING

Een tokensysteem zorgt ervoor dat de bezoekers geënthousiasmeerd worden om hun bekers in te leveren, met het token zijn mooie prijzen te winnen. Speciaal voor plastic bekers zijn er ook aparte inleverpunten. Al het andere afval wordt achteraf bij de verwerking gescheiden en gerecycled.

Op en rond het evenement zijn zogenaamde cleanteams aanwezig en wordt de bezoeker er op meerdere manier aan herinnerd om zwerfafval te voorkomen.

 

Natuur

WATERPUNTEN

Om de hoeveelheid plastic te beperken, hebben we verspreid op het terrein diverse waterpunten beschikbaar. Hier kun je je eigen drinkfles vullen.

Meer over duurzaamheid

Sociaal
Ontdekken
Economische duurzaamheid
Ontdekken
Nieuwe initiatieven
Ontdekken
Mobiliteit
Ontdekken
Energie
Ontdekken
SUPPORTERS & SUPPLIERS

OFFICIAL PARTNERS