Auto/motor

Zandvoort autovrij

Tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix zijn Zandvoort en omliggende gemeenten, vanwege een gebrek aan parkeermogelijkheden, niet met de auto en motor bereikbaar. Bezoekers van de Grand Prix die met de auto of motor naar Zandvoort komen, kunnen tijdens het raceweekend hun auto of motor parkeren of zich laten afzetten in één van de speciaal gereserveerde Q-park garages in Amsterdam en Amstelveen en daarna verder reizen met het openbaar busvervoer richting het circuit.

Park+Ride

Tijdens de Dutch Grand Prix parkeer je jouw auto of motor in één van de P+R-parkeergarages in Amsterdam, Hoofddorp of Amstelveen (Handelsplein en Buitenplein Amstelveen, Mahler Amsterdam Zuid en Spaarne gasthuis Hoofddorp). Je reserveert vooraf een parkeerplaats met je kenteken. In deze P+R garages parkeren bezoekers hun voertuig en maken vervolgens gebruik van het openbaar busvervoer. Connexxion zet bezoekers vlak bij het circuit af, dus bezoekers hoeven hierna niet ver meer te lopen naar het event. De P+R-garages en de daarbij horende buslijn van Connexxion zijn vanaf 08.00 uur geopend op alle racedagen.

Kiss + Ride | Taxi

Bezoekers brengen en ophalen in Zandvoort is niet mogelijk. De plek om je te laten brengen en ophalen is bij de P+R-garages in Amsterdam en Amstelveen of bushaltes in de regio. Vanaf hier rijd je verder met het openbaar busvervoer waarmee je vlak bij het circuit wordt afgezet. Voor de reguliere bezoeker die slechter ter been of mindervaliden is, adviseren wij te parkeren op de Park+Ride in Amsterdam-Zuid of Amstelveen en verder te reizen met Connexxion of gebruik te maken van het landelijk touringcarvervoer.

Reserveer jouw Park+Bike plek

Tijdens de Dutch Grand Prix is het mogelijk om de auto te parkeren en verder te fietsen naar één van de fietsparkeerplekken verspreid over Zandvoort en Bloemendaal aan Zee. Op deze parkeerterreinen kunnen bezoekers de auto parkeren om vervolgens met eigen fiets of een vooraf gehuurde fiets in ongeveer 30 minuten naar Zandvoort te fietsen. Reserveer nu alvast jouw Park+Bike ticket.

Camper

Tijdens het raceweekend zijn ook de gebruikelijke standplaatsen voor campers in Zandvoort in gebruik. Dat betekent dat het niet mogelijk is om tijdens de Dutch Grand Prix met een camper Zandvoort in te komen of vooraf in Zandvoort te parkeren. Ook is de overnachtingsplaats bij Camperpark N205 dit jaar niet beschikbaar. Er zijn wel andere campings/overnachtingsplaatsen beschikbaar in de regio. Vanaf daar kan men de fiets pakken of met het openbaar busvervoer naar Zandvoort.