Vervoer

naar CM.com Circuit Zandvoort

Tijdens het raceweekend van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix reizen iedere dag duizenden racefans af naar CM.com Circuit Zandvoort. Met de ambitie om de duurzaamste race van de Formule 1-kalender te worden, dagen wij bezoekers uit om een duurzame vervoersoptie te kiezen. Bovendien zijn duurzame vervoersopties zoals de trein, de bus, het deelvervoer of de fiets vaak de snelste en meest comfortabele manier om naar Zandvoort af te reizen.

Ook is er een mogelijkheid om op te stappen in de buurt op een touringcar en met een gegarandeerde zitplek af te reizen naar het circuit. Is het vanaf jouw huisadres lastig om op een duurzame vervoersoptie te stappen? Dan hebben we voor jou een optie om met de auto te parkeren op één Park+Ride-garages in Amsterdam en Amstelveen en daarna verder reizen met het openbaar busvervoer richting Zandvoort.

Kom te weten hoe jij het beste naar CM.com Circuit Zandvoort kan afreizen en gebruik de vervoerstool of bekijk hieronder alle vervoersopties!

Drukke reistijden

Met meer dan honderdduizend bezoekers per dag die naar de Dutch Grand Prix afreizen, zal het drukker zijn dan normaal in en rondom Zandvoort. Houd rekening met drukkere toegangswegen, vollere treinen en bussen en meer overstaptijd en langere wachttijden. Wil je de drukte vermijden? Probeer dan buiten de drukste aankomsttijden aan te komen op CM.com Circuit Zandvoort.

De omgeving van Circuit Zandvoort is tijdens het raceweekend grotendeels voetgangersgebied. Dat betekent dat alle bezoekers het laatste deel van hun reis te voet moeten afleggen, ongeacht voor welk vervoersmiddel is gekozen. Als een echte ‘sea of orange’ leg je samen met alle andere racefans de laatste kilometer(s) naar het circuit af. Onderweg is er ook genoeg te beleven met een uitgebreid side events programma.

Lopen

Voor bezoekers die wonen of verblijven in Zandvoort, Bloemendaal aan Zee of in de directe omgeving van Zandvoort, is lopen de beste optie! Je bent van niemand afhankelijk en kan makkelijk overal langs. Bovendien moet je met andere vervoersmogelijkheden altijd nog een deel van de reis te voet afleggen en ben je dus langer onderweg.

Mindervaliden

Voor de bezoekers met een ticket voor de mindervalidetribune zijn speciale parkeergelegenheden en vervoersopties beschikbaar. Meer informatie hierover krijgen deze bezoekers persoonlijk toegestuurd. Er zijn geen extra (algemene) mindervalide parkeerplaatsen beschikbaar in Zandvoort om met eigen vervoer af te reizen naar het circuit. Voor de reguliere bezoeker die mindervaliden is, adviseren wij te parkeren op de Park+Ride in Amsterdam of Amstelveen en vervolgens verder te reizen met Connexxion. Koop jouw ticket via de openbaar busvervoer pagina.

Taxi/Uber

Tijdens het evenement is Zandvoort en de omgeving van Zandvoort niet bereikbaar voor taxi’s. Een taxi kan niet dichterbij komen dan 1,5 uur lopen naar het circuit. Mochten bezoekers toch met de taxi willen komen, moeten zij zich laten afzetten op één van de Park+Ride locaties in Amsterdam of Amstelveen en vervolgens verreizen met Buslijn 300 of 356 van Connexxion. Bustickets zijn vooraf te koop via de shop van Connexxion.