Start Dutch Grand Prix met Super Friday

Na 36 jaar reden er vandaag weer Formule 1-wagens uit de Zandvoortse pitstraat nadat er in 1985 voor het laatst op het circuit werd gereden door de Formule 1 autoklasse. De langverwachte editie van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2021 ging van start met de vrije trainingen, waarbij de meeste coureurs voor het eerst kennismaakten met het vernieuwde circuit.

Racespektakel voor jong en oud
De tribunes waren op de dag van de eerste vrije trainingen gevuld met fans die voornamelijk in het oranje gehuld gingen. Een groot deel van het publiek vandaag heeft via Jumbo met 50% korting een ticket kunnen aanschaffen. De supermarktketen is al jarenlang sponsor van Max Verstappen en wilt de racesport bereikbaar maken voor jong en oud. “Het rijden op Circuit Zandvoort vandaag beviel me wel. Het is best een korte ronde met veel snelle bochten, dus ik heb me vermaakt”, laat Max aan het einde van Super Friday weten. “Het was geweldig om vandaag voor al dat publiek te rijden en die oranje zee van supporters op de tribunes te zien. Het is super dat er dankzij Jumbo zoveel fans al op vrijdag bij konden zijn. Echt heel mooi.”

Toegang naar circuit druk maar ordelijk verlopen
Het CM.com Circuit Zandvoort opende vandaag voor het eerst zijn deuren voor maximaal 65.000 bezoekers. De bereikbaarheid van het circuit verliep goed terwijl er veel mensen op pad waren. Om elkaar op het terrein de ruimte te geven en de doorstroom te bevorderen worden bezoekers gevraagd, via de grote schermen, speaker en social media kanalen om zoveel mogelijk hun vaste zitplaats te gebruiken om zo de maatregelen in acht te nemen. Na de eerste vrije training van F1 hebben de organisatoren in overleg met de gemeente extra maatregelen getroffen om voor betere spreiding te zorgen na afloop van de meest populaire programma-onderdelen. Bij de uitstroom van het publiek na het tweede Formule 1 onderdeel is hierdoor de mensenstroom beter gereguleerd. De uitstroom van de bezoekers richting huis is succesvol verlopen.

Qualifying Saturday:
De zaterdag wordt ongekend spannend met de kwalificaties: wie start er op pole position op de race van zondag? Bekijk hier het volledige programma.

TICKETS 2023
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]