Ready for More entertainment

The Saturday Pre Qualifying Show ‘Full Throttle” met onder andere DJ LA Fuente

Na het succes van de vorige editie brengt de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix ook dit jaar het entertainment, voor een deel, live vanaf de track en brengt via 22 grote publieksschermen de actie naar de stoel van de fan. Met deze 22 schermen heeft de Dutch Grand Prix de hoogste schermdichtheid per strekkende meter van alle F1-circuits op de kalender. Daarnaast is er gedurende het hele weekend voor jong en oud veel te beleven in de F1 fanzone, met verschillende activiteiten en optredens.

Track as a stage
Vanaf speciaal ontworpen podia in het Arena-gebied, (bocht 10,11 en 12) en vanaf de ‘Main Straight’ worden door onder andere Kris Kross Amsterdam, Lucas & Steve, STUK, Emma Heesters en Antoon diverse optredens verzorgd, die ook te zien zijn op de 22 schermen rondom de baan. Op de schermen is voor alle toeschouwers ook de live feed van de race te zien, ondersteunt met Engels commentaar van good old Bob Costadures en Nederlands verslag van Guy Geurts.

DJ La Fuente in ‘Full Throttle’ Saturday Pre-Qualification Show
Op zaterdag moeten de coureurs alles uit de kast halen in hun gevecht om pole-position. Een superspannend moment, waarbij ze ‘full throttle’ zullen moeten gaan voor een goede kwalificering. In de opbouw naar ultieme strijd presenteren we voor het eerst een ‘Full Throttle Saturday Pre-Qualification Show’ met DJ La Fuente als hoofdact in de Arena. De bekende Nederlandse DJ, die op dit moment met het nummer ‘I Want You’ een internationale hit scoort, wordt met special effects, dansers en entertainers ondersteund.

RaceDay: Volkslied Floor Jansen en Dutch Grand Prix Theme Song
Floor Jansen vertolkt vlak voor de start van de Formule 1 race een bijzondere versie van het Wilhelmus onder begeleiding van het Orkest Koninklijke Luchtmacht. Direct aansluitend op de prijsuitreiking volgt een optreden verzorgd door een DJ van wereldfaam. Deze artiest wordt aangeboden door Heineken, naamgevend partner van Dutch Grand Prix. Van dezelfde artiest presenteren we op vrijdag 2 september ook de Theme song van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2022.

Fanzone
In de fanzone is veel te beleven voor jong en oud. Hier staat een prachtige F1 modelauto, doe je mee met het F1-bandenwisselspel, stap je in het reuzenrad met prachtig uitzicht hebt over het CM.com Circuit Zandvoort en het strand of race je virtueel over het circuit in 1 van de vele E-sport racesimulatoren. Ook is de Fanzone de plek voor interviews met coureurs. Welke dit zijn wordt later bekend gemaakt, net als de diverse optreden van artiesten op de verschillende podia. Tot slot maakt Radio 538 live radio in de Fanzone. Met bekende racefans, artiesten en vrienden van de show brengt de radiozender de sfeer vanaf het racefestival bij de luisteraars thuis.

Het feest compleet met Zandvoort Beyond
Voor alle bezoekers die na afloop niet direct naar huis gaan, is er meer dan genoeg te doen in de Zandvoort. ‘Zandvoort Beyond’ biedt de hele maand augustus al een zeer compleet aanbod van side events aan, net als tijdens het raceweekend. Zie programma hier: https://zandvoortbeyond.nl/