Organisatie blij met nieuwe datum voor Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix van 3 t/m 5 september 2021

Op de recent gepubliceerde kalender van de Internationale Autosport Federatie (FIA) en Formula One Management (FOM) staat de eerste uitgestelde editie van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix gepland van 3 tot en met 5 september 2021. Gezien de wereldwijde belangstelling en de vurige wens van alle racefans om na 36 jaar bij de terugkeer van de Dutch Grand Prix aanwezig te zijn, hebben FIA en FOM gekozen voor een datum in september 2021, waarop de kans het grootst is dat alle tickethouders aanwezig kunnen zijn.

Circuit Zandvoort

Voorbereidingen gaan weer van start
Organisator van de Dutch Grand Prix en CM.com Circuit Zandvoort waren helemaal klaar voor de eerste editie van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix in 2020. Beide partijen zijn blij met de nieuwe datum in 2021. Deze nieuwe datum vlak na de zomer, heeft als voordeel dat de piek van de zomervakanties achter de rug is, dat de kans groot is dat het weer goed is en dat de dan geldende corona-maatregelen beperkt zullen zijn. Met andere woorden, de organisatie is heel positief en bereidt zich voor om op deze datum een groot publieksevenement neer te zetten.

Sportief directeur Jan Lammers zegt: “De terugkeer van de Formule 1 naar Nederland is natuurlijk mogelijk gemaakt door gezond ondernemersinitiatief, maar vooral door de massale belangstelling van de vele racefans. De FOM is het met ons eens dat de Grand Prix van Nederland alleen georganiseerd moet worden met die duizenden fans op de tribunes in Zandvoort. Na 36 jaar moet het The Ultimate Race Festival worden.”

Jan Lammers

Bewaar je ticket, geniet later
Alle toegewezen tickets, van de fans die in het voorjaar aangaven deze te willen houden, zijn geldig voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix op deze datum. Alle tickethouders worden hierover persoonlijk, via e-mail, geïnformeerd.

Dutch Grand Prix ruilt datum met Historic Grand Prix
Van 3 tot en met 5 september 2021 stond de Historic Grand Prix gepland op het CM.com Circuit Zandvoort. Dit evenement met klassieke bolides verschuift nu naar 16 tot en met 18 juli 2021. Het belangrijkste kampioenschap in dat weekend is die van het ‘FIA Masters Historic Formula One’, maar de fans kunnen dan ook genieten van de historische Formule 2 en Formule 3 races. Iedereen met een ticket voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, kan dit evenement met korting meemaken en zo alvast in de stemming komen op het volledig vernieuwde CM.com Circuit Zandvoort.

Over de Dutch Grand Prix en de Historic Grand Prix
De organisatie van de Formule 1 Heineken Dutch Grand Prix en de Historic Grand Prix is handen van de Dutch Grand Prix (DGP). De DGP is een onderneming waarin SportVibes, TIG Sports en Circuit Zandvoort gelijkwaardig deelnemen. Als adviseur van de DGP heeft het bedrijf Jan Lammers benoemd tot sportief directeur.

DGP wil de racefans in Nederland een ervaring bieden die zijn weerga niet kent. De F1 Heineken Dutch Grand Prix wordt georganiseerd in een festivalachtige setting, met activiteiten voor het hele gezin.  Met het evenement wil de DGP aan de wereld laten zien waar Nederland voor staat ten aanzien van de ultieme klantbeleving, innovatie, ondernemerschap, oranjebeleving en veiligheid.

De DGP heeft een overeenkomst met Formule 1 (FOM) voor drie jaar en is tot stand gekomen mede dankzij de support van een aantal echte Nederlandse ondernemingen zoals Pon, VolkerWessels, Jumbo, CM.com, Talpa Network en Heineken.

TICKETS 2023
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]