Opbouw Dutch Grand Prix – Metamorfose van wereldformaat

Het is nog een kleine vier weken tot aan de start van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Elke dag, inclusief de weekenden, werken meer dan 200 mensen op het ruim 600.000 vierkante meter grote terrein. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bouwen ze het grootste sportevenement van het laatste decennium in Nederland. De capaciteit van dit oranje-festijn, met bijna 90.000 stoelen, is ongekend. Op het Circuit wordt een sportstadion gebouwd met de capaciteit van twee keer de Johan Cruijff ArenA.

Bijna alle tribunes staan op hun plek
De duizenden racefans, die een kaartje hebben weten te bemachtigen, kunnen niet wachten. Het kaartje brand al twee jaar in hun zak. Dat het evenement steeds dichterbij komt valt inmiddels niet meer te missen. De fans kunnen hun stoeltje, waarop zij het heroïsche gevecht om de wereldtitel tussen Verstappen en Hamilton gaan meemaken, al zien op het circuit. Driekwart van de tribunes zijn al opgebouwd en ook de hospitality lounges zijn van buiten het circuit al te bewonderen. De resterende onderdelen van het circuit zoals de F1 Fanzone zullen de komende weken opgebouwd worden.

Sportief directeur Jan Lammers is enthousiast. “De opbouw in Zandvoort is fascinerend om te zien. We bereiden ons nog steeds voor op een evenement met al het publiek. Nu de coronacijfers weer beter worden, hebben we genoeg redenen om met vertrouwen uit te kijken naar de terugkeer van de Dutch Grand Prix na 36 jaar. Het is echt indrukwekkend wat er allemaal al staat. We zijn 26 juni plankgas begonnen met de opbouw en bouwen aan een echt uniek Nederlands sportevenement van wereldformaat.”

Lammers omschrijft het proces als omgaan met de realiteit. “We moeten zorgen dat we er helemaal klaar voor zijn. Dat is onze plicht richting alle kaarthouders. We hebben nu geen andere keuze, maar wij zijn nou eenmaal niet in balbezit qua beslissingsbevoegdheid. Die bal ligt bij de overheid. Maar wij hebben er alle vertrouwen in dat de maatregelen van de overheid het gewenste effect hebben en dat alle sportevenementen in de buitenlucht na 1 september weer met volledige capaciteit doorgang kunnen vinden. De onderzoeken van de Fieldlab evenementen bewijzen dat en wij willen en kunnen dat veilig uitvoeren. Het zou toch ook doodzonde zijn om al dit moois weer te moeten afbreken zonder dat we de strijd om de wereldtitel hier live in Nederland kunnen beleven.”

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]