Tickets

Hoe personaliseer ik mijn tickets?

Om je tickets voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix te ontvangen, moet je ze eerst personaliseren. Alle populaire evenementen hebben helaas te maken met zwarthandel. Om te voorkomen dat onze bezoekers te veel betalen voor een ticket, moeten tickets daarom op naam gezet worden.

Personaliseren

Alle tickets die jij als ticketkoper hebt aangekocht, zijn terug te vinden in de MyDGP-omgeving. De ticketkoper kan inloggen in deze portal met het emailadres waarmee de tickets destijds zijn besteld. In de MyDGP-omgeving kun je vervolgens de tickets op naam zetten van de fans die met jou meegaan.

Let op: alleen de ticketkoper kan de tickets op naam zetten. Zodra je een ticket van een reisgenoot op naam hebt gezet, ontvangt diegene een email ter bevestiging.

Heb je een meerdaags ticket gekocht? Dan is het mogelijk om het ticket per dag op een andere naam te zetten. Hoe dit proces in z’n werk gaat, lees je in het onderstaande stappenplan.

 

Stappenplan ticketpersonalisatie

Tip: het personaliseren van de tickets werkt het makkelijkst via een pc.

Ticketdistributie

De tickets worden enkele weken voorafgaand aan het event digitaal verstuurd. Hierover ontvang je automatisch bericht. Ook zijn de ticketgegevens terug te vinden zijn in de MyDGP-omgeving. Let op: de ticketkoper ontvangt alle tickets uit de bestelling. Hij/zij blijft ten alle tijden verantwoordelijk voor het verspreiden van de tickets.

Heb je bericht gekregen dat er een ticket succesvol op jouw naam is gezet? Dan kun je dit vervolgens terugvinden in de MyDGP-omgeving. Inloggen kan met hetzelfdee emailadres dat is gebruikt bij het personaliseren van het betreffende ticket. Je vindt het overzicht vervolgens via ‘Mijn Tickets’ in de menubalk en vervolgens onder ‘Bestellingen’.

Gegevens wijzigen

Indien je een ticket op een andere naam wilt zetten, dan kan dit in de MyDGP-omgeving. De ticketkoper dient in te loggen en het ticket te resetten onder ‘Mijn Tickets’. Lees hiervoor de instructies in de MyDGP-omgeving.

Wil je wijzigingen aanbrengen in je persoonlijke gegevens? Dan kun je dit doen via jouw account in de MyDGP-omgeving.  Mocht wijzigingen aan willen brengen in het emailadres dat gekoppeld is aan een bepaald ticket, dan vragen we je een mail te sturen naar onze ticketpartner CM.com via support@cmtickets.com.

Plek op de tribune

Alle stoeltjes op de tribune worden automatisch toegewezen. Alle tickets uit één order worden naast elkaar geplaatst indien deze zich op dezelfde tribune bevinden. Verschillende ordernummers kunnen niet aan elkaar gekoppeld worden.

Vragen over tickets

Heb je vragen over tickets of het pesonalisatieproces. Bekijk dan de FAQ over tickets.

My DGP-account

Log in op jouw 'My DGP-account'

Log in op jouw My DGP-account