Veelgestelde vragen

Filteren op

Als er een ticket op iemand zijn of haar naam is gezet, krijgt deze persoon automatisch een email met daarin een link naar het MYDGP-account om deze te activeren. De persoon heeft dan ook direct toegang tot de DutchGP Club.

Als er een ticket op iemand zijn of haar naam is gezet, krijgt deze persoon automatisch een e-mail met daarin een link naar het MYDGP-account om deze te activeren. De persoon heeft dan ook direct toegang tot de DutchGP Club.

Wij begrijpen dat je wellicht nu nog niet weet met welk vervoersmiddel je zult afreizen naar Zandvoort. In dit geval kun je de optie ‘Ik weet niet’ aanklikken. Op een later moment zal dit nog wel noodzakelijk zijn om in te vullen, zodat wij je de juiste informatie kunnen toesturen. Deze gegevens dienen bijgewerkt te zijn voordat de tickets verstuurd kunnen worden.

Indien je een fout hebt gemaakt bij het invoeren van de gegevens van een medebezoeker en deze gegevens hebt opgeslagen en afgerond, kan de hij of zij vervolgens de NAW-gegevens zelf aanpassen in de MyDGP omgeving. Let op: dit geldt niet voor de naam en het e-mailadres, dit kan alleen de persoon die de tickets heeft aangeschaft wijzigen.

De MyDGP-omgeving is alleen voor tickethouders die hun kaarten hebben aangeschaft voor de Dutch Grand Prix en voor iedereen die een ticket op zijn of haar naam heeft staan. Als het niet lukt om in te loggen op je MyDGP-account kun je een mail sturen naar onze ticketpartner via support@cmtickets.com. De link naar de MyDGP-omgeving is: https://shop.cmtickets.com/dutch-grand-prix/

Nee, helaas zijn ticketorders die je op verschillende momenten hebt gekocht niet aan elkaar te koppelen.

Tickets zijn enkel zichtbaar voor degene die de tickets hebben aangeschaft. Indien jouw ticket door iemand anders is aangeschaft, wordt jouw ticket op een later moment zichtbaar. Het ticket blijft in beheer van degene die de ticket(s) heeft aangeschaft, en worden ook naar hem of haar per e-mail verstuurd.

De MyDGP-omgeving is alleen voor tickethouders die hun kaarten hebben aangeschaft voor de Dutch Grand Prix en voor iedereen die een ticket op zijn of haar naam heeft staan.

Als het niet lukt om in te loggen op je MyDGP-account kun je een mail sturen naar onze ticketpartner via support@cmtickets.com. De link naar de MyDGP-omgeving is: https://shop.cmtickets.com/dutch-grand-prix/

Ja, het is mogelijk om tussentijds de gegevens op te slaan en deze op een later moment verder in te vullen. Let op: iemand krijgt pas toegang tot de DutchGP Club als alle verplichte velden van deze persoon zijn ingevuld en het proces tussentijds is opgeslagen of afgerond.

 

 

Ja, je kunt tot aan 10 dagen voor het evenement de tickets op naam zetten. Zet de tickets zo snel mogelijk op naam zodat iedereen met wie jij naar de Dutch Grand Prix komt volledig op de hoogte wordt gehouden van het laatste nieuws en toegang krijgt tot de DutchGP Club.

Je kunt vanaf eind oktober de gegevens van de door jouw aangeschafte tickets wijzigen, en zo aan iemand anders koppelen. Zodra een ticket niet meer op iemands naam staat, zal er voor hem of haar geen toegang meer verleend worden aan de MyDGP-omgeving. De persoon op wie zijn of haar naam het ticket vanaf eind oktober is gekoppeld, krijgt na het personaliseren van het ticket toegang tot de MyDGP-omgeving. De link naar de MyDGP-omgeving is: https://shop.cmtickets.com/dutch-grand-prix/

Het aanpassen van de naam en e-mailadres kun je zelf vanaf eind oktober regelen. Mocht je dit voor die tijd willen aanpassen kun je dit mailen naar support@cmtickets.com.

Indien je een fout hebt gemaakt bij het invoeren van de gegevens van een medebezoeker en deze gegevens hebt opgeslagen, kan de hij of zij vervolgens zelf de NAW-gegevens aanpassen in de MyDGP omgeving. Let op: dit geldt niet voor de naam en het e-mailadres.

Het aanpassen van de naam en e-mailadres kun je zelf vanaf eind oktober regelen. Mocht je dit voor die tijd willen aanpassen kun je dit mailen naar support@cmtickets.com.

Zodra je de tickets hebt gepersonaliseerd en op ‘personalisatie afronden’ hebt geklikt kun je de gegevens helaas niet direct meer aanpassen. Vanaf oktober 2020 zal dit weer mogelijk zijn in de MyDGP-omgeving. Wil je voor die tijd gegevens wijzigen, mail dan naar support@cmtickets.com.

De NAW-gegevens van een medebezoeker kunnen wél aangepast worden,  hij of zij kan dit zelf doen in zijn of haar persoonlijke MyDGP-account.

Indien je op de nieuwe datum in 2021 niet kan is het mogelijk om je ticket(s) in te wisselen voor de editie in 2022. Je hebt hiermee dus de garantie dat je het jaar erna alsnog de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix kunt bezoeken.

Het op naam zetten van de tickets is verplicht. Daarnaast krijgt iedereen die een ticket op zijn/haar naam heeft staan toegang tot de exclusieve DutchGP Club met heel veel voordelen.

Ja, sinds 9 juli is het mogelijk om de tickets op naam te zetten in de MYDGP-omgeving.

De bestelling van de tickets kun je terugvinden in MyDGP omgeving. De tickets worden pas verstrekt zodra deze op naam zijn gezet. De digitale tickets ontvang je enkele weken voor het evenement om zwarthandel zoveel mogelijk tegen te gaan. De ontvangen bevestiging staat garant voor de tickets en is ook overdraagbaar aan derden.

Bestellingen kunnen alleen in zijn geheel teruggevraagd worden tijdens het refund proces van 2 juni t/m 29 juni.

Restitutie zal plaatsvinden uiterlijk een maand na de bekendmaking van de nieuwe officiële datum in 2021 door de FOM & FIA. De verwachting is dat de datum eind 2020 bekend wordt gemaakt. Bij het vaststellen van deze termijn heeft de organisatie rekening gehouden met de belangen van de consument, de financiële mogelijkheden en de principes vastgesteld door de branche, ministeries van VWS, EZ, OCW en de ACM, in de Regeling Ticketgelden Corona-crisis.

Mogelijk is de e-mail in de spambox terecht gekomen. Heb je geen email ontvangen? Stuur dan een e-mail dan naar info@dutchgp.com.

Alleen in de MyDGP omgeving van 2 juni t/m 29 juni is het mogelijk om een refund aan te vragen.

In de periode van 2 juni 2020 t/m 29 juni 2020 is het mogelijk om aan te geven of je de tickets wilt behouden of een refund wilt aanvragen voor jouw gehele bestelling.

Een persoonlijk omgeving voor tickethouders waarin de tickets kunnen worden ingezien en beheerd. Per e-mail ontvangen alle tickethouders een link om een account aan te maken.

Het behoud van jouw ticket(s) geeft de garantie dat je er volgend jaar gewoon bij de eerste editie van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, bent. Daarnaast zullen alle tickethouders worden beloond met een lidmaatschap voor onze exclusieve DutchGP Club met heel veel voordelen.

Stuur een mail naar support@cmtickets.com voor het wijzigen van jouw persoonsgegevens. Vermeld in de mail ook even jouw ordernummer.

Het resell platform gaat 1 augustus 2020 live.

Het resell platform stelt fans, die hun kaarten niet wensen te gebruiken, in staat om deze via een officieel kanaal aan andere fans aan te bieden.

Het is strikt verboden om een ticket door te verkopen of aan te bieden op iedere andere commerciële wijze. Het is wel toegestaan tickets over te dragen of door te verkopen aan andere natuurlijke personen (van wie de gegevens online gekoppeld worden aan de kaarten) op voorwaarde dat:

-de entreekaarten voor persoonlijk gebruik zijn;
-deze doorverkoop nooit geschied tegen een vergoeding hoger dan de gepubliceerde prijs van de entreekaart op www.dutchgp.com, eventueel vermeerderd met handling fee zoals betaald door de ticketeigenaar; en
-de nieuwe tickethouder, de algemene voorwaarden aanvaardt zoals die gepubliceerd zijn op deze website.

Degene die de tickets toegewezen heeft gekregen, is te allen tijden verantwoordelijk voor een correct gebruik van de tickets. Bij (poging tot) doorverkoop of commercieel gebruik in strijd met de voorwaarden van de organisator, is Formula 1 Dutch Grand Prix gerechtigd de betreffende aanvragen/tickets ongeldig te maken.

Klik hier voor een overzicht van alle prijzen. De prijzen zijn berekend inclusief 9% btw. De handling fee is berekend inclusief 21% BTW.