Euforie in Zandvoort

Zandvoort aan Zee, 3 september 2022 – De uitverkochte tweede dag van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix 2022 is succesvol verlopen. Nadat de laatste vrije training van de Formule 1 rond het middaguur werd verreden, maakten de 105.000 toeschouwers en de coureurs zich op voor een enerverende kwalificatie. Vooraf werd de spanning opgevoerd door een explosieve show van DJ La Fuente. Die show in combinatie met het veroveren van pole position door Max Verstappen in de kwalificatie, bracht de vele Nederlandse fans in extase. Verder blijkt dat van alle reguliere bezoekers van het raceweekend niemand met de auto kwam; het openbaar vervoer en de fiets wordt massaal omarmd.

‘Full Throttle’ show voor kwalificatie voert spanning op
In de opbouw naar de kwalificatie trad vandaag DJ La Fuente op als hoofdact op de Heineken stage in de Arena, speciaal ontworpen voor deze locatie. De bekende Nederlandse dj, die afgelopen maand met het nummer ‘I Want You’ een internationale hit scoorde, werd met special effects, dansers en entertainers ondersteund. DJ La Fuente: “Zo gruwelijk vet om op deze manier mee te mogen genieten van de mega atmosfeer die hier loskomt. Uniek! Mooi om een podium op het circuit te hebben… Alles komt samen; de passie voor muziek, liefde voor auto’s en ‘I Want You’ die maar blijft verbazen. Dank voor deze eer!”

Mobiliteitsplan werkt optimaal
Het mobiliteitsplan van de Dutch GP-organisatie werkt ook dit jaar optimaal. Zo is het grootste gedeelte van de 105.000 bezoekers met de trein of bus gekomen (42%) of met de fiets (37%). Vervoer met touringcar wint dit jaar aan populariteit met 10%. Hierdoor blijft Zandvoort gedurende het raceweekend goed bereikbaar en wordt er bijgedragen aan de ambitie om de infrastructuur rondom het CM.com Circuit Zandvoort zo duurzaam mogelijk te maken.

Oranje is ook groen
Robert van Overdijk, directeur Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix, is zeer tevreden: “Los van het feit dat ik persoonlijk erg enthousiast ben dat Max Verstappen weer zo’n fantastisch resultaat neerzet, ben ik ook heel tevreden over hoe de dag vandaag verliep. Het incident met de fakkel, die tijdens de kwalificatie op het circuit belandde, is adequaat opgelost. Verder zat de sfeer er wederom goed in. En ik ben blij dat ons mobiliteitsplan werkt en mensen in grote getalen met duurzame vervoersmiddelen naar het circuit komen. Oranje is wat ons betreft ook groen. De focus op duurzaamheid is erg belangrijk voor ons en daar willen we graag voorloper in zijn. Op naar raceday morgen!”