Dit is de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix trofee!

Heineken® heeft de allereerste F1®-kampioenschapstrofee ontwikkeld! Deze trofee is uitsluitend gemaakt van gerecyclede materialen voor de terugkeer van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix ™ naar Zandvoort sinds 1985. 

Vandaag heeft Heineken®, de officiële F1® wereldwijde partner van de Formula 1,  het ontwerp van de trofee onthuld voor de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix™ 2021 en W Series™. Om de eerste Nederlandse Grand Prix™ sinds 1985 te vieren heeft het biermerk samen met ontwerper Piet Boon een uniek trofee ontwerp gecreëerd. De trofee is uitsluitend gemaakt van gerecyclede materialen die daarnaast ook een historische betekenis en lokale relevantie hebben.

De inspiratie voor het ontwerp is gebaseerd op de eerste officiële trofee die in 1939 op Zandvoort werd uitgereikt, evenals het iconische groen van de Heineken®-flessen. Studio Piet Boon wilde een trofee maken die heden en verleden verbindt met hun ambacht en creativiteit. Het is de eerste F1®-trofee die volledig is gemaakt van gerecyclede materialen: de groene glazen schaal is gemaakt van gerecyclede Heineken®-flessen, de plastic plint is gemaakt van gerecyclede plastic kratten en de presentatie doos is gemaakt van afvaltriplex.

De eindklassering nummers zijn met zand in de trofee gegraveerd, een knipoog naar de locatie aan het strand van het iconische circuit van Zandvoort, met de mond geblazen glazen kom en gebouwd door Sommer Dutch Glass Art van beroemd Nederlands handgemaakt glas uit Leerdam, de “Glasstad”.

Om de lancering van de trofee voorafgaand aan de Grand Prix™ te vieren, vertelt F1®-legende en Heineken®-ambassadeur Sir Jackie Stewart in een korte introductiefilm over het ontwerp en de processen die werden gebruikt om de trofee uitsluitend van gerecyclede materialen te maken.

De iconische Nederlandse ontwerper, Piet Boon zei; “Het is een absolute eer om geassocieerd te worden met F1® en W Series™ en om samen met Heineken® een stukje geschiedenis te kunnen schrijven. De discipline, een ongelooflijk oog voor detail en de samenwerking van een raceserie, deelt zeker raakvlakken met ons ontwerpteam.”

Hans Erik Tuijt, Director Global Heineken® Sponsorship, Heineken, zei; “We zijn erg verheugd om F1® voor het eerst sinds 1985 weer in Nederland te mogen verwelkomen! Heineken is een zeer trotse sponsor van deze iconische race op Zandvoort. Om ons te helpen dit moment te vieren, hebben we samengewerkt met ontwerper Piet Boon om een ​​trofee te creëren die de perfecte balans bevat tussen het erfgoed van de eerste race in 1939, met een moderne twist, en een positieve kijk op de toekomst.

TICKETS 2023
[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]