Circuit Zandvoort wordt ‘CM.com Circuit Zandvoort’ en is officieel klaar voor Dutch Grand Prix

Op het Zandvoortse racecircuit werd op 26 augustus media update #4 georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomst werd aandacht besteed aan de afgeronde upgrade van het circuit die het best gesymboliseerd kan worden door de nieuwe Grade 1 licentie die de FIA verstrekt heeft. Daarmee is het legendarische parcours officieel klaar voor de komst van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Daarnaast was het belangrijkste nieuws van Circuit Zandvoort het bekendmaken van de samenwerking met CM.com als naamgevend partner.

CM.com Circuit Zandvoort

CM.com naamgevend partner van Circuit Zandvoort
Vanaf heden heet het Zandvoortse racecircuit CM.com Circuit Zandvoort. CM.com verbindt zich als naamgevend partner aan Circuit Zandvoort. Het partnership is een volgende stap na de bestaande samenwerking die CM.com heeft met de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix. Een logische stap met betrekking tot de doorontwikkeling van digitale bezoekersbeleving. Met andere woorden: Circuit Zandvoort zet met CM.com vol in op (digitale) transformatie.

Upgrade circuit compleet
Op de agenda stond ook de complete afgeronde upgrade van CM.com Circuit Zandvoort, die als gevolg van de corona-maatregelen enige vertraging had opgelopen. Naast de licentie, ook ruim aandacht voor de uitgebouwde pitboxen, gemoderniseerde race control, het nieuwe medische centrum, de verbeterde infrastructuur, de Champions Lounge en de upgrade van de hoofdtribune. Het uitdagende circuittraject was op 4 maart al officieel geopend door Max Verstappen die de eerste ronde op het vernieuwde circuit reed in een Red Bull F1 auto.

Grade 1 licentie
Op 26 juni 2020 heeft de FIA de officiële keuring uitgevoerd en vervolgens is op 7 juli 2020 de Grade 1 Licentie voor het CM.com Circuit Zandvoort officieel verstrekt. Het vormde de afsluiting van verschillende inspectiemomenten, waarbij bijvoorbeeld al in december 2019 Formula 1 Race Director Michael Masi een bezoek bracht aan het circuit. Masi had er destijds al het volste vertrouwen in dat alle werkzaamheden op tijd en conform alle richtlijnen van de FIA zouden worden afgerond. Echter, de beperking gedurende de corona-lockdown heeft afsluitende inspectie en het verstrekken van de licentie iets uitgesteld.

Datum F1 Heineken Dutch Grand Prix in 2021
FOM en FIA maken zeer waarschijnlijk aan het einde van dit jaar de kalender voor 2021 bekend.

Presentatie documentaire ‘Back on Track’
In het afgelopen jaar heeft Dutch Grand Prix een groot aantal zaken op video vastgelegd voor een documentaire met de titel ‘Back on Track’. Op 26 augustus lanceert de Dutch Grand Prix deel 1 van deze docu die we eigen beheer is geproduceerd. Hierin is te zien hoe CM.com Circuit Zandvoort in een recordtempo gereed werd gemaakt voor de komst van de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix.

[class^="wpforms-"]
[class^="wpforms-"]