Auto/motor

Zandvoort autovrij

Tijdens de Formula 1 Heineken Dutch Grand Prix zijn Zandvoort en Bloemendaal aan Zee zijn, vanwege een gebrek aan parkeermogelijkheden, niet met de auto en motor bereikbaar. Bezoekers van de Grand Prix die met de auto of motor naar Zandvoort komen, kunnen tijdens het raceweekend op grote P+R-parkeerterreinen hun auto of motor parkeren.

Park + Ride

Deze parkeerterreinen zijn gunstig gelegen aan snelwegen en provinciale wegen. Één van deze P+R-parkeerterreinen is ook geschikt voor motoren. Op deze parkeerterreinen parkeren bezoekers hun voertuig en maken vervolgens gebruik van een pendelbus die via een ‘priority lane’ (vrijgehouden route) naar het buspendeltransferium in Zandvoort rijdt. Vanaf het pendeltransferium is het ongeveer 10 minuten lopen naar de ingang van Circuit Zandvoort. Voor motorrijders zijn voorzieningen voor het opbergen van motorkleding en helm aanwezig.

Bezoekers moeten rekening houden met een uur extra reistijd voor het parkeren van hun auto of motor en het overstappen op de pendelbus. Parkeren op deze terreinen is gratis. Een retour dag ticket voor een buspendel kost 17,50 per persoon (p.p.) in de online voorverkoop en tijdens het evenement op locatie €25 p.p..

Deze P+R-tickets zijn beschikbaar vanaf 1 maart.

Park + Bike

Tijdens de Dutch Grand Prix is het ook mogelijk om de auto te parkeren en verder te fietsen naar één van de fietsparkeerplekken in en rondom Zandvoort. Hiervoor zijn meerdere P+B-parkeerterreinen ingericht: Marina Seaport in IJmuiden (voor verkeer uit het noorden) en Langevelderslag in Noordwijk (voor verkeer uit het zuiden). Deze parkeerterreinen liggen op fietsafstand van Circuit Zandvoort en liggen gunstig aan provinciale wegen in omliggende gemeenten. Op deze parkeerterreinen kunnen bezoekers de auto parkeren om vervolgens met eigen fiets of een vooraf gehuurde fiets naar één van de fietsenstallingen in Zandvoort of Bloemendaal aan Zee te fietsen. Daarnaast zijn er verdeeld over de regio meerdere P+B’s waar je kunt parkeren in combinatie met het huren van een fiets. Parkeren op een P+B locatie kost 20 euro per auto. Huur van een fiets bedraagt 25 euro per fiets.

Camper

Tijdens het raceweekend zijn ook de gebruikelijke standplaatsen voor campers in Zandvoort in gebruik. Dat betekent dat het niet mogelijk om tijdens de Dutch Grand Prix om met een camper Zandvoort in te komen of vooraf in Zandvoort te parkeren.